Δίκη Πισπιρίγκου: «Πεπεισμένος πως σκότωσε τη Μαλένα και την Ιριδα», δήλωσε ο Δασκαλάκης

Δίκη Πισπιρίγκου: «Πεπεισμένος πως σκότωσε τη Μαλένα και την Ιριδα», δήλωσε ο Δασκαλάκης

Δίκη στο ΜΟΔ για τη Μαλένα και την Ιριδα - Κατέθεσαν σήμερα ο πατέρας τους, Μάνος Δασκαλάκης, και η θεία τους, Δήμητρα Πισπιρίγκου

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εικόνα μίας μητέρας που πενθεί απαρηγόρητη την πρώτη απώλεια παιδιού, αυτήν της Μαλένας, έδωσαν στις καταθέσεις τους στο ΜΟΔ τόσο ο Μάνος Δασκαλάκης, που είχε ξεκινήσει την κατάθεσή του σε προηγούμενη συνεδρίαση, όσο και η αδελφή της κατηγορουμένης, Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης συνέχισε σήμερα την κατάθεσή του για τις δολοφονίες, σύμφωνα με την κατηγορία, των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας το 2019 και της Ιριδας το 2021, που είχαν προηγηθεί του θανάτου της Τζωρτζίνας, για τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πατέρας των τριών παιδιών δήλωσε πεπεισμένος πως οι θάνατοι και της Μαλένας και της Ιριδας οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες της κατηγορουμένης.

Σε ερώτηση της συνηγόρου υπεράσπισης της Πισπιρίγκου, Αναστασίας Μπάκα, ο μάρτυρας είπε πως έχει πειστεί για όσα καταλογίζονται στην πρώην σύζυγό του και ότι αποδέχεται πλήρως ως κίνητρο για τις δολοφονίες την, αναφερόμενη στην κατηγορία, «εμμονή της με εμένα».

Ο μάρτυρας είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, όταν πέθανε η Μαλένα, «έκλαιγε συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε έντονα ξεσπάσματα» και ότι «αυτό κράτησε 4-5 μήνες».

Σε ερώτηση της κ. Μπάκα σχετικά με το πώς διαχειρίστηκε ο ίδιος το πένθος, ο μάρτυρας απάντησε: «Τα έχω πενθήσει, δύο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι».

Μπάκα: Ποίου πρωτοβουλία ήταν οι συνεντεύξεις που δόθηκαν;

Μάρτυρας: Μαζί το αποφασίσαμε επειδή γινόταν χαμός.

Μπάκα: Πώς χαρακτηρίζατε άψογη τη σχέση σας με την κατηγορούμενη μέχρι τον θάνατο της Μαλένας, ενώ είχατε συνάψει εξωσυζυγική σχέση;

Μάρτυρας: Καλή ήταν, αφού με συγχώρησε.

Μπάκα: Εσείς την ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Οχι.

Μπάκα: Εσείς που ψάχνατε τα likes δεν ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Οχι, δεν είναι έτσι. Οταν τυχαία τα βλέπεις…

Μπάκα: Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.

Μπάκα: Μα δεν σας το είπε. Εσείς το ανακαλύψατε…

Μάρτυρας: Οταν το ανακάλυψα, αυτό μου είπε.

«Για πολλούς μήνες ήταν μαζεμένη στον καναπέ κι έκλαιγε. Ολη μέρα έκλαιγε… Ελεγε συνεχώς “αυτή την ώρα η Μαλένα θα έλεγε αυτό ή θα έκανε το άλλο”», είπε για την κατηγορουμένη στην κατάθεσή της η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Η μάρτυρας περιέγραψε τη σκηνή που διαδραματίστηκε στο κοιμητήριο κατά το 9ήμερο μνημόσυνο της Μαλένας, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου «είχε πέσει στο μνήμα κι έκλαιγε και ο Μάνος την τράβηξε και της είπε “φτάνει, είναι μπροστά το παιδί”, επειδή ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε παράλληλα πως «δεν είδα ο Δασκαλάκης να βιώνει το πένθος. Είπε πως “ό,τι φεύγει, φεύγει”. Αυτό ειπώθηκε σε μια συζήτηση που κάναμε για να βοηθήσουμε τη Ρούλα».

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT