Ζάκυνθος: Ενοχη μητέρα για κακοποίηση των παιδιών της

Ζάκυνθος: Ενοχη μητέρα για κακοποίηση των παιδιών της

Στη 49χρονη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχη για την κακοποίηση των δύο υιοθετημένων παιδιών της κρίθηκε μητέρα στη Ζάκυνθο. 

Στη 49χρονη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή.

Η γυναίκα είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η γυναίκα είχε συλληφθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή Αγιος Δημήτριος, έπειτα από κλήση του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Α.Τ. Αλυκών Ζακύνθου.

Ο οργανισμός είχε ενημερωθεί από μία γυναίκα, η οποία κατήγγειλε ότι ένα 12χρονο παιδί, κλαίγοντας και με εκδορές σε σημεία του σώματός του, της είχε ζητήσει να το βοηθήσει, αναφέροντας πως η μητέρα χτυπούσε σε καθημερινή βάση τον ίδιο και τον αδελφό του. 

Το Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε σχετικά με το χρονικό υιοθεσίας και το περιστατικό κακοποίησης των δύο ανήλικων παιδιών. 

Το 2019 τα δύο ανήλικα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον και φιλοξενήθηκαν στον Οργανισμό για 1,5 χρόνο. Το 2020, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Υιοθεσίας & Αναδοχής, τα παιδιά συνδέθηκαν με θετό ζευγάρι, εγκεκριμένο από την αρμόδια Περιφέρεια.

Το 2021 τα παιδιά εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην οικία των θετών γονέων και στο τέλος του ίδιου έτους εκδόθηκε η απόφαση υιοθεσίας από το αρμόδιο δικαστήριο. «Μετά την έκδοση απόφασης υιοθεσίας εκ του νόμου προβλέπεται εποπτεία της υιοθεσίας για τρία έτη από την αρμόδια Περιφέρεια, στην προκειμένη περίπτωση την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» σημειώνει το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Στις 6 Απριλίου 2024 δεχτήκαμε κλήση από πολίτη όπου μας ενημέρωσε πως το ένα, εκ των δύο ανηλίκων παιδιών εκμυστηρεύτηκε ότι η μητέρα τούς ασκεί σωματική βία. Το παιδί είχε εμφανή σημάδια σωματικής κακοποίησης. Επιπλέον, ενημερωθήκαμε ότι πολύ πρόσφατα ο πατέρας των παιδιών αυτοκτόνησε.

Αμεσα ενημερώσαμε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και παράλληλα την Εισαγγελία Ζακύνθου.
Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε πως τα παιδιά μεταφέρθηκαν και παραμένουν σε ασφαλές περιβάλλον, σε νοσοκομείο της περιοχής ενώ παράλληλα δρομολογήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές και οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT