Αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των ιατρών στα ΚΕΠΑ

Αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των ιατρών στα ΚΕΠΑ

Είναι η πρώτη αύξηση στις αμοιβές από τότε που συστάθηκαν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, το 2011. Επιπλέον προσαύξηση 3 ευρώ για κάθε εκτός έδρας περιστατικό του εξετάζοντος ιατρού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 50% στις αμοιβές των ιατρών που απασχολούνται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) καθώς και των γραμματέων, περιλαμβάνει υπουργική απόφαση που υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, είναι η πρώτη φορά που δίνεται αύξηση στις αμοιβές των ιατρών από τότε που συστάθηκαν τα ΚΕΠΑ, το 2011. Προστίθεται δε πως τα ποσά, μετά την αύξηση, προσαυξάνονται κατά τρία ευρώ ανά εκτός έδρας περιστατικό του εξετάζοντος ιατρού.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΕΠΑ και την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, υπεγράφη πρόσφατα ΚΥΑ, με την οποία θα προκηρυχθούν νέες θέσεις ιατρών, υπερδιπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό τους, από 500 σε 1.200, αλλά και προσθέτοντας νέες ειδικότητες.

«Για πρώτη φορά, ενισχύουμε το προσωπικό των ΚΕΠΑ 13 χρόνια, μετά τη σύστασή τους. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν μόνο 500 ιατροί στα ΚΕΠΑ. Ο περιορισμένος αριθμός τους σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που περιμένουν να περάσουν από την Επιτροπή Αξιολόγησης έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να καθυστερεί η διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας», δήλωσε σχετικά η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή