Κολωνός: Θα δικαστεί εκ νέου η μητέρα της 12χρονης

Κολωνός: Θα δικαστεί εκ νέου η μητέρα της 12χρονης

Κατά την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, η απαλλαγή της για την κατηγορία της μαστροπείας υπήρξε λανθασμένη

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο θα καθίσει και πάλι η μητέρα της 12χρονης που κακοποιήθηκε φρικτά στον Κολωνό, καθώς η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε σε έφεση για την απόφαση της απαλλαγής της που ελήφθη πριν από λίγες ημέρες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μητέρα της 12χρονης, που είχε προφυλακιστεί και παρέμεινε στη φυλακή για 18 μήνες, απαλλάχθηκε με οριακή πλειοψηφία μόνο μίας ψήφου από τη βαρύτερη κατηγορία που αντιμετώπιζε, εκείνη της μαστροπείας, ότι δηλαδή υπήρξε συνεργός στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης της.

Η απαλλαγή της αποφασίστηκε μόνο από τους ενόρκους, δηλαδή τους απλούς πολίτες, που έχουν την πλειοψηφία στα Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια, ενώ τόσο η εισαγγελέας της δίκης όσο και οι τακτικοί δικαστές, τρεις τον αριθμό, τάχθηκαν υπέρ της ενοχής της.

Η απαλλαγή της μητέρας της 12χρονης, υπέρ της οποίας είχε εκδηλωθεί συμπαράσταση από συλλογικότητες, κατά την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας υπήρξε λανθασμένη, καθώς, όπως υποστηρίζεται, δεν αξιολογήθηκαν σωστά, από τους ενόρκους στην προκειμένη περίπτωση, τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας που συνηγορούσαν υπέρ της ενοχής της, και γι’ αυτόν τον λόγο κρίθηκε απαραίτητο να δικαστεί εκ νέου, δηλαδή να υπάρξει για την περίπτωσή της μια δεύτερη, και σε ανώτερο βαθμό, δικαστική κρίση.

Πάντως, στο πλαίσιο της έφεσης που ασκήθηκε δεν συμπεριλαμβάνεται η απαλλαγή της μητέρας της 12χρονης για την κατηγορία της πορνογραφίας, ενώ να σημειωθεί εδώ ότι στον πρώτο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκη υπήρξε για τη μητέρα της 12χρονης μόνο για την κατηγορία της εκβίασης με ποινή φυλάκισης 20 μηνών, η οποία ουσιαστικά είχε εκτιθεί λόγω της πολύμηνης προσωρινής της κράτησης, με αποτέλεσμα η κατηγορουμένη να μείνει ελεύθερη μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Επίσης, έφεση δεν ασκήθηκε και για κανένα άλλο σκέλος της δικαστικής απόφασης σε ό,τι αφορά τους κατηγορουμένους για τη φρικτή κακοποίηση της ανήλικης, καθώς ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της αποτρόπαιης εγκληματικής συμπεριφοράς καταδικάστηκε σε ισόβια και επιπλέον σε 27 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό του κοριτσιού και για σειρά άλλων κατηγοριών. Παράλληλα, από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, που δικάστηκαν για συμμετοχή στην κακοποίηση της 12χρονης, ακόμη ένας εισέπραξε βαριά ποινή κάθειρξης 18 χρόνων, ενώ άλλοι, συνολικά 16, καταδικάστηκαν σε ποινές από πολύμηνες φυλακίσεις έως κάθειρξη επτά χρόνων. Ομως στη φυλακή οδηγήθηκαν μόνον ο βασικός κατηγορούμενος με τα ισόβια και εκείνος που καταδικάστηκε σε 18 χρόνια. Ολοι οι άλλοι έχουν αναστολή στην έκτιση της ποινής μέχρι να δικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή