ΣτΕ: Προσωρινό «φρένο» στα έργα κατασκευής του Flyover

ΣτΕ: Προσωρινό «φρένο» στα έργα κατασκευής του Flyover

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σέιχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 17 Απριλίου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταματούν προσωρινά τα έργα κατασκευής του περιφερειακού άξονα στη Θεσσαλονίκη, γνωστού ως Flyover, έπειτα από προσφυγές κατοίκων της περιοχής.

Η προσωρινή διακοπή των έργων έγινε με διαταγή της προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση στην αίτηση αναστολής τους (ασφαλιστικά μέτρα) που έχουν καταθέσει κάτοικοι στο ΣτΕ. Η αίτηση έχει οριστεί να συζητηθεί στις 17 Απριλίου.

Οι προσφυγές που οδήγησαν σε προσωρινή παύση τα έργα, έχουν κατατεθεί από κατοίκους, τον Σύνδεσμο Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, τον Σύλλογο Προστασίας Σέιχ Σου και τον Σύλλογο Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Η προσωρινή διαταγή απαγόρευσης των έργων σε ένα εμβληματικό έργο της Θεσσαλονίκης δόθηκε από την πρόεδρο του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαργαρίτα Γκορτολίδου.

Στις αιτήσεις τους, οι φορείς υπογραμμίζουν ότι με τα έργα θα επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη στο Σέιχ Σου, λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο περιφερειακός άξονας της Θεσσαλονίκης δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο έργο που προσωρινά διακόπτεται με δικαστική απόφαση, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά το παρελθόν ακολούθησε ανάλογη πρακτική σε πολλά έργα, δεχόμενο έντονες επικρίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή