Χ. Δούκας: Ελεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Απελευθερώνουμε δημόσιο χώρο

Χ. Δούκας: Ελεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Απελευθερώνουμε δημόσιο χώρο

Απομακρύνθηκαν τραπέζια, καρέκλες και θερμαντικά σώματα από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, την Πλατεία Ηρώων και την οδό Αρχελάου στο Παγκράτι

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τις δράσεις για τον εντοπισμό παράνομων τραπεζοκαθισμάτων σε πεζοδρόμια της πόλης.

Κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, στις 4, 5 και 6 Απριλίου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις και δόθηκαν εντολές άρσης αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Χ. Δούκας: Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε: «Εντείνουμε τους ελέγχους για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα. Απελευθερώνουμε δημόσιο χώρο και τον παραδίδουμε στους κατοίκους. Το πρόστιμο που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε μεγαλύτερη έκταση από την άδεια την οποία διαθέτουν, είναι συμβολικό σε σχέση με τα κέρδη που αποκομίζουν. Χρειάζεται να αυξηθούν τα πρόστιμα και γι’ αυτό θα ζητήσουμε τη νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών».

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοσίων Κοινοχρήστων Χώρων, Θωμάς Γεωργιάδης, σημείωσε πως κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και συνολικά απομακρύνθηκαν 39 τραπέζια, 115 καρέκλες και 3 θερμαντικά σώματα από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Εμπορικό Τρίγωνο), την Πλατεία Ηρώων (Ψυρρή) και την οδό Αρχελάου (Παγκράτι).

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή