Πυροσβεστική: 60 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24ωρες – Μία σύλληψη και 5 πρόστιμα

Πυροσβεστική: 60 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24ωρες – Μία σύλληψη και 5 πρόστιμα

Πενήντα τρεις πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Μία γυναίκα συνελήφθη στο Πετρί Κορινθίας. Διοικητικά πρόστιμα σε Ρέθυμνο, Ιθάκη, Λάρισα και Σέρρες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με 60 αγροτοδασικές πυρκαγιές βρέθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, οι 53 αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, ενώ συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στις υπόλοιπες επτά περιπτώσεις.

Τα αίτια πίσω από την εκδήλωση των πυρκαγιών διερευνώνται από τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μία σύλληψη και πέντε πρόστιμα

Στη σύλληψη μιας γυναίκας ως υπαίτιας για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, προχώρησαν την Τετάρτη ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής.

Η γυναίκα συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για την πυρκαγιά στην Τ.Κ. Πετρίου του Δήμου Νεμέας, στην Κορινθία, ενώ της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Διοικητικά πρόστιμα ύψους 500 ευρώ, για απουσία προληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια καύσεων, επιβλήθηκαν σε ακόμα τέσσερις περιπτώσεις, σε Ρέθυμνο, Ιθάκη, Λάρισα και Σέρρες αντίστοιχα.

Ειδικότερα, τα περιστατικά σημειώθηκαν στις περιοχές Λιμνί Σαχτουρίων του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, «Δεξά» του Δήμου Ιθάκης, Ελαφος του Δήμου Αγιάς Λαρίσης και «Κοιλάδα Αγίου Γεωργίου» του Δήμου Σερρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή