ΚΕΔΕ: Οι δήμοι δεν μπορούν να αναλάβουν την πυροπροστασία ακινήτων στα δάση

ΚΕΔΕ: Οι δήμοι δεν μπορούν να αναλάβουν την πυροπροστασία ακινήτων στα δάση

Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας προσανατολίζεται στην κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ, προκειμένου να κριθεί αντισυνταγματική η διάταξη για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αρμοδιότητα εφαρμογής του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας.

Μάλιστα, η ΚΕΔΕ προσανατολίζεται στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να κριθεί αντισυνταγματική η σχετική διάταξη.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση, οι δήμοι έρχονται αντιμέτωποι με υποχρεώσεις και αρμοδιότητες που δεν τους αναλογούν, καθώς η κεντρική διοίκηση δεν έχει μεριμνήσει ώστε να παράσχει τα απαραίτητα εργαλεία για να ανταποκριθούν, όπως το αναγκαίο προσωπικό και οι ανάλογοι πόροι.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε, επίσης, την αντίθεσή του στην πρόβλεψη το τέλος Ανθεκτικότητας, που επιβάλλεται σε τουριστικά καταλύματα, να εισπράττεται εξ ολοκλήρου από το κράτος και να καλύπτει το κόστος φυσικών καταστροφών.

Ζητάει δε την εξ ολοκλήρου απόδοσή του στους δήμους προκειμένου να υλοποιηθούν έργα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και αντιμετώπισης του υπερτουρισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT