Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου

Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου

Ολοκληρώθηκε η δίκη έξι χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν έξι χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με την εκατόμβη των νεκρών και τους δεκάδες εγκαυματίες, η Δικαιοσύνη ολοκλήρωσε την πολύκροτη δίκη και το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η απόφαση για όσους έφθασαν στο εδώλιο θα ανακοινωθεί στις 29 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα.

Η απόφαση θα αφορά την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων που δικάστηκαν στην πολύμηνη δίκη για πλημμελήματα, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Οι περισσότεροι από αυτούς που κάθισαν τελικά στο εδώλιο ήταν στελέχη τότε του κρατικού μηχανισμού: της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, δήμαρχοι της περιοχής και η τότε περιφερειάρχης.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 21, μαζί με τον ηλικιωμένο που δικάστηκε γιατί έβαλε τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης και εξαπλώθηκε με τα γνωστά φονικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορουμένων και την αθώωση συνολικά 12 προσώπων, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης. 

Σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια κατά περίσταση για τους 9 κατηγορουμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή