Ενωση Δικαστών Εισαγγελέων: Προσβλητικά τα σχόλια σε βάρος των ειρηνοδικών

Ενωση Δικαστών Εισαγγελέων: Προσβλητικά τα σχόλια σε βάρος των ειρηνοδικών

«Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή το σχέδιο νόμου για τον νέο δικαστικό χάρτη, συνεχίζονται δημόσια σχόλια και τοποθετήσεις προσβλητικές σε βάρος του σημερινού Σώματος των ειρηνοδικών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσβλητικά σχόλια σε βάρος ειρηνοδικών, με αφορμή το σχέδιο νόμου για τον νέο δικαστικό χάρτη, καταδικάζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κάνοντας λόγο για «προσβολή ολόκληρης της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΔΕ σημειώνει πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αφορμή το σχέδιο νόμου για τον νέο Δικαστικό Χάρτη και την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, συνεχίζονται δημόσια σχόλια και τοποθετήσεις προσβλητικές σε βάρος του σημερινού Σώματος των ειρηνοδικών».

Υπογραμμίζει δε πως «επί σειρά δεκαετιών, οι ειρηνοδίκες έχουν συμβάλει τα μέγιστα, στη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης, ενώ στις εποχές των μνημονίων και στο πλαίσιο της εκδίκασης χιλιάδων υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, υπήρξαν οι εγγυητές της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και της περιουσίας των πολιτών».

«Σε λίγες ημέρες κλείνει ο κύκλος του πιο ιστορικού θεσμού της Δικαιοσύνης, που άνοιξε δρόμους στη νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων και από τους κόλπους του οποίου αναδείχθηκαν κορυφαίες προσωπικότητες της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε αυτόν τον Ιστορικό Θεσμό οφείλουν άπαντες και ειδικώς οι φορείς της εκτελεστικής εξουσίας τον θεσμικό σεβασμό, που επιβάλλουν οι αρχές της δημοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αφορμή το σχέδιο νόμου, για τον νέο Δικαστικό Χάρτη και την Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, συνεχίζονται δημόσια σχόλια και τοποθετήσεις προσβλητικές σε βάρος του σημερινού Σώματος των Ειρηνοδικών. Οι τοποθετήσεις αυτές συνιστούν προσβολή ολόκληρης της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Επί σειρά δεκαετιών μέχρι σήμερα, οι Ειρηνοδίκες έχουν συμβάλλει, τα μέγιστα, στη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης, ενώ στις εποχές των Μνημονίων και στο πλαίσιο της εκδίκασης χιλιάδων υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, υπήρξαν οι εγγυητές της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και της περιουσίας των πολιτών, οι ελπίδες των οποίων στηρίχθηκαν στο ζήλο και την εργατικότητα των Ειρηνοδικών της χώρας μας. Ο σεβασμός απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της, αποτελεί στοιχείο δημοκρατικής παιδείας, που θωρακίζει την ενσυναίσθηση του Κράτους Δικαίου.

Σε λίγες ημέρες κλείνει ο κύκλος του πιο ιστορικού θεσμού της Δικαιοσύνης, που άνοιξε δρόμους στη νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων και από τους κόλπους του οποίου αναδείχθηκαν κορυφαίες προσωπικότητες της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε αυτόν τον Ιστορικό Θεσμό οφείλουν άπαντες και ειδικώς οι φορείς της εκτελεστικής εξουσίας τον θεσμικό σεβασμό, που επιβάλλουν οι αρχές της δημοκρατίας.

Ανοίγει, πλέον, μία νέα εποχή, στην οποία οι 3.000 Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας, με ενότητα, σθένος, αφοσίωση στο Σύνταγμα και στους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας θα συνεχίσουν, όπως πράττουν, όλα αυτά τα χρόνια, να αποτελούν τον μοναδικό εγγυητή των ατομικών δικαιωμάτων όλων των Πολιτών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT