Live η πορεία της κακοκαιρίας – Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία

Live η πορεία της κακοκαιρίας – Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία

Αναλυτικά οι περιοχές που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η πρόγνωση για το Σάββατο. Ζωντανά η πορεία της κακοκαιρίας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Θεσσαλία για το νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, καθώς ήδη έχουν σημειωθεί ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα επικρατούν στο νότιο Πήλιο, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθούν στον Βόλο και το ανατολικό Πήλιο.

Οπως αναφέρει το τοπικό TheNewspaper, μεγάλη είναι η ποσότητα νερού που έπεσε στο βουνό των Κενταύρων, πλημμυρίζοντας δρόμους και στενά σε Ζαγορά, Μηλιές και άλλα χωριά.

Την ίδια στιγμή, ισχυρή καταιγίδα πλήττει τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο, αλλά και την πόλη της Καρδίτσας.

Live η πορεία της κακοκαιρίας – Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία-1
Πηγή: gegonota.news

Επί ποδός βρίσκονται οι τοπικές αρχές και ο κρατικός μηχανισμός, ενώ κάτοικοι έχουν τοποθετήσει σακιά με άμμο στις εισόδους των σπιτιών τους.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει «μοιράσει» μηχανήματα σε κάθε περιοχή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, με δεκάδες από αυτά να βρίσκονται σε Μαγνησία και Σποράδες.

«Είμαστε σε ετοιμότητα. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι η Θεσσαλία είναι ήδη επιβαρυμένη. Το παρακολουθούμε κι είμαστε επί ποδός. Θα είμαστε σε επιφυλακή μέχρι το φαινόμενο να λήξει», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Μήνυμα από το 112 σε έξι περιοχές

Μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Μαγνησίας, της Λέσβου, των Σποράδων και της Βόρειας Εύβοιας. Το μήνυμα προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πρόγνωση για το Σάββατο

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και στα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), στις Σποράδες, στην Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες σήμερα Παρασκευή (19-04-24) έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

  • Ανατολική Θεσσαλία
  • Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
  • Νότια Πιερία
  • Βόρεια Εύβοια
  • Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή