Νίσυρος: Μπαράζ καταγγελιών σε βάρος του αρχαιοφύλακα – Τι κατέθεσαν οι ανήλικοι

Νίσυρος: Μπαράζ καταγγελιών σε βάρος του αρχαιοφύλακα – Τι κατέθεσαν οι ανήλικοι

Τι βρέθηκε στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων σε βάρος του υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ο οποίος έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων από το υπουργείο Πολιτισμού.

Συνολικά, 11 καταγγελίες έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία της Κω για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών. 

Σε βάρος του αρχαιοφύλακα της Νισύρου έχει σχηματιστεί δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιόν τους, σε συνδυασμό με απόπειρα. καθώς και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μετά την αρχική καταγγελία, το απόγευμα της Παρασκευής διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του κατηγορουμένου, που βρίσκεται κάτω από το αρχαιολογικό μουσείο. 

Εκεί κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, το καταγραφικό με το βιντεοληπτικό υλικό από τον χώρο του μουσείου.

Συνολικά, οι Αρχές έλαβαν 8 νέες ένορκες καταθέσεις γονέων αναφορικά με την υπόθεση, εκ των οποίων η μία ήταν συμπληρωματική και αφορούσε στην ιατρική βεβαίωση ενός ανηλίκου ο οποίος –όπως προέκυψε– βρέθηκε θετικός στην εξέταση για κάνναβη.

Το Σάββατο, έφτασαν στη Νίσυρο δύο πραγματογνώμονες – παιδοψυχολόγοι από την Κω, στους οποίους κατέθεσαν επιπλέον 11 ανήλικοι, οι οποίοι κατήγγειλαν παρόμοια περιστατικά με τον πρώτο καταγγέλλοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν ερωτικά βοηθήματα, τα οποία αναγνωρίστηκαν από την πλειονότητα των ανηλίκων που κατέθεσαν, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Από την πλειονότητα των καταθέσεων, ο δράστης φέρεται να επιδείκνυε τα ερωτικά βοηθήματα στους ανηλίκους και πολλές φορές να προέβαινε στη χρήση αυτών, κακοποιώντας τους σεξουαλικά.

Οπως προέκυψε από την προανάκριση, ο κατηγορούμενος φέρεται να προσέγγιζε τα ανήλικα θύματα εξιστορώντας σε αυτά την προσωπική ερωτική του ζωή, που αφορούσε σε συνευρέσεις με ομοφυλόφιλα και ετεροφυλόφιλα άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των ανηλίκων, ο φερόμενος ως δράστης πρότεινε σε δύο ανήλικα θύματα τη χρήση κάνναβης και αλκοόλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, έδωσε αλκοόλ και ινδική κάνναβη σε έναν 14χρονο, ενώ επιχείρησε να προβεί σε γενετήσια πράξη με τον ανήλικο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή