Μικροί σκακιστές συρρέουν στη Λάρισα

Μικροί σκακιστές συρρέουν στη Λάρισα

Για το 35ο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα μαθητών-μαθητριών και το 21ο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες θα συμμετάσχουν το Σαββατοκύριακο 27-29/4 στους πανελλήνιους αγώνες σκακιού που θα λάβουν χώρα στη Λάρισα. Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία συνδιοργανώνει το 35ο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα σκακιού μαθητών-μαθητριών και το 21ο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα, μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη στήριξη του Δήμου Λάρισας, όπως και του συλλόγου σκακιστών της πόλης και της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας.

Μπορούν να λάβουν συμμετοχή παιδιά και έφηβοι όλων των ηλικιών –από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο– τόσο από δημόσια όσο και από ιδιωτικά σχολεία. Στο ομαδικό πρωτάθλημα, το οποίο θα χωριστεί σε τρεις ομίλους –δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο– οι ομάδες θα είναι τετραμελείς, ενώ στα ατομικά πρωταθλήματα, οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε 11 ομίλους με βάση την τάξη φοίτησής τους στο σχολικό έτος που διανύουμε, ξεκινώντας από τα νήπια. Σύμφωνα με τον Χρήστο Πιλάλη, έφορο σχολικού σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 9 γύρων στο ατομικό πρωτάθλημα και 7 στο ομαδικό. «Σε πολλά σχολεία της Ελλάδας γίνεται συστηματική και μαζική δουλειά πάνω στο σκάκι – είτε με τα νέα προγράμματα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που έφτιαξε η Ομοσπονδία και ενέκρινε πέρυσι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είτε με προγράμματα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων», τονίζει ο κ. Πιλάλης. Το αποτέλεσμα, συμπληρώνει, είναι να μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμών των παιδιών που ασχολούνται με το σκάκι, και των σχολείων που το καλλιεργούν. Διευθυντής των αγώνων είναι ο Δημήτρης Κεφάλας, ο οποίος διοργάνωσε και τα πανελλήνια πρωταθλήματα μαθητών που έλαβαν χώρα πέρυσι και πρόπερσι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή