Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απόφαση κοινοποιήθηκε στον Σύνδεσμο Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, έναν εκ των συλλόγων που είχαν καταθέσει την αίτηση αναστολής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθεί και το σκεπτικό της απόφασης. Ως εκ τούτου, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι από την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως το ΣτΕ είχε διατάξει στις 9 Απριλίου την προσωρινή διακοπή των έργων, μέχρι την έκδοση της απόφασης για την αίτηση αναστολής.

Οι προσφυγές που οδήγησαν σε προσωρινή παύση τα έργα, με διαταγή της προέδρου του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, Μαργαρίτας Γκορτολίδου, είχαν κατατεθεί από κατοίκους, τον Σύνδεσμο Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, τον Σύλλογο Προστασίας Σέιχ Σου και τον Σύλλογο Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Στις αιτήσεις τους, οι φορείς υπογράμμιζαν ότι με τα έργα θα επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη στο Σέιχ Σου, λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή