Τέμπη: Ερευνα της αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα της περιοχής μετά το δυστύχημα

Τέμπη: Ερευνα της αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα της περιοχής μετά το δυστύχημα

Εχει δοθεί προθεσμία 20 ημερών για συμπλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, για να γίνει γνωστό, ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση του χώρου με πίσσα και χαλίκια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή να διερευνηθούν οι λόγοι της απομάκρυνσης των υλικών και χωμάτων από τον τόπο της σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη αλλά και της επίστρωσης του χώρου έδωσε η αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας Κατερίνα Μάτση, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει δοθεί προθεσμία 20 ημερών για συμπλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, για να γίνει γνωστό ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση του χώρου με πίσσα και χαλίκια. Επίσης ερευνάται ποιος ή ποιοι αλλά και γιατί έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των χωμάτων και των λοιπών υλικών από το σημείο του δυστυχήματος, πριν επιληφθούν οι δικαστικές αρχές, και χωρίς ενημέρωση και λήψη αδείας, αλλά και αν συντάχθηκε έκθεση για την απομάκρυνση των υλικών ή καταγράφηκε αυτή η ενέργεια.

Στα πλαίσια της έρευνας της αντεισαγγελέως Εφετών ζητούνται μεταξύ άλλων να επισυναφθούν σχετικά έγγραφα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ενεπλάκη με οποιονδήποτε τρόπο στο συμβάν, με τα οποία θα δίνεται σαφής απάντηση στο ποιοι είχαν φυσική παρουσία στο σημείο (προς τον σκοπό αυτό να γίνει χρήση και του υπάρχοντος φωτογραφικού υλικού που υπάρχει στη δικογραφία) και ποιος έδωσε την εντολή της απομάκρυνσης των πιο πάνω υλικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT