«MyCoast»: Καταγγελίες παρανομιών στις παραλίες μέσω κινητού και GPS

«MyCoast»: Καταγγελίες παρανομιών στις παραλίες μέσω κινητού και GPS

Νέες δυνατότητες για τον εντοπισμό παραβάσεων σε παραλίες, προσφέρει η εφαρμογή «MyCoast» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες δυνατότητες για τον εντοπισμό παραβάσεων σε παραλίες προσφέρει η ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη χώρου.

Η εφαρμογή «MyCoast» θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, οι οποίοι θα προσδιορίζουν τον λόγο της καταγγελίας, εισάγοντας μια συνοπτική περιγραφή του προβλήματος και επιλέγοντας ανώνυμη ή επώνυμη υποβολή. Σε περίπτωση επώνυμης καταγγελίας, απαιτείται σύνδεσή με προσωπικούς κωδικούς taxisnet για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισημαίνουν το σημείο στο οποίο υπάρχει παράβαση, είτε κάνοντας αναζήτηση στον χάρτη της εφαρμογής, είτε μέσω GPS. Μόλις εντοπιστεί η περιοχή, στην οθόνη του κινητού θα εμφανίζονται στοιχεία όπως η τοποθεσία που έχει δηλωθεί, η έναρξη και λήξη της μίσθωσης, καθώς και το εμβαδόν κάλυψης που προβλέπει η άδεια παραχώρησης.

Σημειώνεται πως η αυστηροποίηση του πλαισίου για τις παραλίες ενισχύεται επίσης και με τη δημιουργία του ειδικού Μητρώου Συμβάσεων Παραχώρησης, το οποίο θα υποστηρίζει τη διενέργεια δημοπρασιών και την παρακολούθηση συμμόρφωσης με τους όρους παραχώρησης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή