Πώς μαθητές διακινούσαν ναρκωτικά στα βόρεια προάστια – Οι αρχηγοί και οι «κωδικοί»

Πώς μαθητές διακινούσαν ναρκωτικά στα βόρεια προάστια – Οι αρχηγοί και οι «κωδικοί»

Μέχρι στιγμής έχουν διασταυρωθεί 20 αγοραπωλησίες ναρκωτικών με τους περισσότερους πελάτες του κυκλώματος να είναι επίσης ανήλικοι

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μαθητές λυκείου που διακινούσαν ναρκωτικά στα βόρεια προάστια, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες τους με άλλα μέλη και πελάτες. 

Μέχρι στιγμής έχουν διασταυρωθεί 20 αγοραπωλησίες ναρκωτικών με τους περισσότερους πελάτες του κυκλώματος να είναι επίσης ανήλικοι. 

Οι κωδικές ονομασίες

Μαλ, λαμ ή μαύρο: έλεγαν την κάνναβη.
Καδέ: ο αναγραμματισμός της λέξης δέκα.
Φλάι: με πίστωση
Φως-φος ή φόσμπα (αναγραμματισμός της λέξης «μπάφος»)
Κόκα ή κοκ: κοκαΐνη
Λεκ: τα χρήματα
Σεντ: στα Αγγλικά σημαίνει Αγιος και αναφέρονταν στην πλατεία Αη Γιώργη στο Νέο Ψυχικό.

Το χρονικό των συλλήψεων

Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη της συμμορίας έπειτα από καταγγελία γονέων μιας νεαρής κοπέλας, η οποία ήταν φίλη της 16χρονης που είχε χάσει τη ζωή της έπειτα από κοκτέιλ ναρκωτικών, πριν από έξι μήνες στο Βύρωνα. 

Οι ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε πλατείες σε Νέο Ψυχικό, Παπάγου, και Χολαργό. «Εγκέφαλοι» της σπείρας ήταν δύο δίδυμα αδέλφια, ηλικίας 20 ετών, τα οποία με τη βοήθεια των μαθητών διακινούσαν χασίς και κοκαΐνη.

Την περασμένη Παρασκευή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς, εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικοι, οι δίδυμοι και ένας 27χρονος, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023.

Οι 20χρονοι κανόνιζαν συναντήσεις με υποψήφιους πελάτες και μέσω τηλεφωνικών κλήσεων.

Στις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν ναρκωτικά, χρήματα, ζυγαριά ακριβείας, τρίφτες, μαχαίρια, αεροβόλα και μεταλλικές σφαίρες. Τα τηλέφωνα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν. Οι ίδιοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η έρευνα του Τμήματος Ανηλίκων είχε ξεκινήσει όταν οι γονείς της 16χρονης κατήγγειλαν πως ο 27χρονος ήταν το πρόσωπο που χορηγούσε ναρκωτικές ουσίες στην κόρη τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας δεν φαίνεται να συνδέεται με τη σπείρα και διερευνάται η πιθανότητα να δρούσε αυτόνομα. 

Πηγή ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή