Απεργία στις συγκοινωνίες την Πρωτομαγιά

Απεργία στις συγκοινωνίες την Πρωτομαγιά

Χωρίς μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ η Αττική, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων, στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεργιακό «χειρόφρενο» θα τραβήξουν αύριο, 1η Μαΐου, τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα αλλά κι ευρύτερα στη χώρα, καθώς ομοσπονδίες και σωματεία συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες, καθώς και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, έχουν προκηρύξει απεργία αύριο, μη αποδεχόμενα την απόφαση της κυβέρνησης να «μεταφέρει» την αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 Μαΐου. «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία», τονίζουν και προβάλλουν διάφορες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν τρεις συγκεντρώσεις την Τετάρτη το πρωί, στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. από το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και στα Προπύλαια από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες. Την 1η Μαΐου δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες, λόγω συμμετοχής των δημοσιογράφων στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Οσον αφορά την κίνηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, με αποτέλεσμα η πρωτεύουσα να μείνει χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων. Οι σιδηροδρομικοί διεκδικούν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα και πλήρη διαλεύκανση και απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, θα μείνουν στα αμαξοστάσια το πρωί και θα κυκλοφορήσουν από τις 9 π.μ. και μετά, ενώ θα αποσυρθούν από τις 9 μ.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας. Αρα, θα εξυπηρετούν το κοινό από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια την 1η Μαΐου λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η απεργία που αφορά όλους τους τύπους πλοίων πανελλαδικά θα αρχίσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης 1/5 και θα λήξει στις 00.00 της ίδιας ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή