Visa express σε Τούρκους για πέντε ακόμη ελληνικά νησιά

Visa express σε Τούρκους για πέντε ακόμη ελληνικά νησιά

Μετά τη Χίο, την Κω, τη Λέσβο, τη Ρόδο και τη Σάμο, η βίζα επεκτείνεται σε Λέρο, Λήμνο, Κάλυμνο, Καστελλόριζο και Σύμη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει από τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απρίλίου η δεύτερη φάση του προγράμματος της ταχείας χορήγησης θεώρησης εισόδου (visa express) για Τούρκους τουρίστες, περιλαμβάνοντας πέντε ακόμη νησιά του Αιγαίου.

Μετά τη Χίο, την Κω, τη Λέσβο, τη Ρόδο και τη Σάμο, η βίζα επεκτείνεται πλέον σε Λέρο, Λήμνο, Κάλυμνο, Καστελλόριζο και Σύμη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η συμφωνία, η οποία επετεύχθη έπειτα από διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση στη ζώνη Σένγκεν.

Σύμφωνα με στοιχεία για τις αφίξεις, ο αριθμός των Τούρκων τουριστών το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι στα πρώτα πέντε νησιά που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα.

Η βίζα εξπρές είναι διάρκειας επτά ημερών, κοστίζει 60 ευρώ και μπορεί κανείς να την εκδώσει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο. Χορηγείται με ειδική σφραγίδα που τοποθετείται πάνω στο διαβατήριο, ενώ o επισκέπτης δεν μπορεί να φύγει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει σε άλλο προορισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT