Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Τι υποστήριξαν στον ανακριτή οι συλληφθέντες

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Τι υποστήριξαν στον ανακριτή οι συλληφθέντες

Στο πλαίσιο των ερευνών ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παρόμοια υπερασπιστική γραμμή, με βάση την οποία αρνούνται όλα όσα τους αποδίδονται, παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση οπαδών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια και τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στην περιοχή του Ρέντη.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώπιον των ανακριτών απολογήθηκαν 63 κατηγορούμενοι, ενώ συνολικά προφυλακιστέοι για την εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν 12 κατηγορούμενοι. Κάποιοι εξ αυτών έχουν, με βάση τη δικογραφία, ηγετικό ρόλο και τους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Ο 31χρονος «Κοκός», που φέρεται να είναι εκ των ηγετικών στελεχών, που έδιναν τις εντολές, φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν συμμετέχει σε επεισόδια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. «Τα τελευταία 2,5 και πλέον έτη αδυνατώ να παρακολουθήσω την ομάδα μου στη συχνότητα που παλαιότερα συνήθιζα, καθώς είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο», φέρεται να υποστήριξε.

Ενας δεύτερος κατηγορούμενος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τον εντοπισμό πυρίτιδας στα χέρια του, αποκάλυψε συνομιλία που φέρεται να είχε με τον 18χρονο ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό. «Οταν μπήκε (ο 18χρονος) στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης όπως ακούμπησα στα κάγκελα μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου», υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ γνωστού τράπερ και φερόμενος ως ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οπαδών των δυτικών προαστίων, ανέφερε ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. «Ηθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν», φέρεται να είπε.

Αλλος κατηγορούμενος, που επίσης θεωρείται ηγετικό στέλεχος, υποστήριξε ότι τη μοιραία νύχτα μετέβη στο γήπεδο με μισθωμένο αυτοκίνητο. «Το παιδί μου κάνει λογοθεραπεία, η γυναίκα μου τρέχει για τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού, ενώ η πεθερά μου είναι καρδιοπαθής. Νοίκιασα το αμάξι για να εξυπηρετήσω την οικογένειά μου. Αν συνέβαινε κάτι τη νύχτα τι θα έκανα;», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή.

Τι υποστήριξε ο αρχηγός των οργανωμένων

Κάθε εμπλοκή στην υπόθεση αρνείται και ο αρχηγός των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος. Ερωτηθείς γιατί οι μάρτυρες τον υποδεικνύουν ως οργανωτή των βίαιων επεισοδίων φέρεται να είπε πως «είναι αντιπαθής» σε κάποιους. «Με θεωρούν καταδότη, επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάει με τους αστυνομικούς. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι’ αυτό κατονομάζουν εμένα».

Σχετικά με το πώς κατάφερε να διαφύγει από το «Μελίνα Μερκούρη» φέρεται να υποστήριξε πως επειδή είχε τη διαπίστευση τον άφησαν να περάσει. «Είχε δακρυγόνα και είχαν εκνευριστεί. Η αστυνομία είχε επιληφθεί του περιστατικού και θεώρησα ότι εγώ δεν θα ήμουν χρήσιμος εκεί».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT