Νίσυρος: Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας

Νίσυρος: Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, ο αρχαιοφύλακας που συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Πέμπτη, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, ο αρχαιοφύλακας που συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων στη Νίσυρο.

Σε βάρος του αρχαιοφύλακα, ο οποίος συνελήφθη μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 62χρονος κρατείται στην Κω και θα οδηγηθεί στις φυλακές. Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από καταγγελία στην οποία προχώρησε ο πατέρας ανήλικου αγοριού, στις 15 Απριλίου.

Συνολικά, πάνω από 10 καταγγελίες έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία της Κω, για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση παιδιών, ηλικίας 10 έως 15 ετών. Παράλληλα, οι Αρχές έχουν λάβει ένορκες καταθέσεις γονέων καθώς και καταθέσεις από ανήλικους.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT