Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως

Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 7.30 το απόγευμα αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Το «παρών» στην Τελετή Αφής έδωσε ελληνική διπλωματική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα, προκειμένου να παραλάβει το Αγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Στην αποστολή συμμετέχουν επίσης ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά την άφιξή του στη χώρα, το Αγιο Φως θα μεταφερθεί σε προορισμούς της ελληνικής επικράτειας, μέσω ειδικών πτήσεων που έχουν προγραμματίσει οι αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες Aegean και Sky Express, το Αγιο Φως θα «ταξιδέψει» σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT