Βύρωνας: Eμπλοκή της αλβανικής μαφίας «βλέπουν» οι Αρχές – Το προφίλ του θύματος και οι μαρτυρίες

Βύρωνας: Eμπλοκή της αλβανικής μαφίας «βλέπουν» οι Αρχές – Το προφίλ του θύματος και οι μαρτυρίες

Μαρτυρίες από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς και πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την ταυτότητα του θύματος, αποτελούν τα νέα κομμάτια που συνθέτουν το «παζλ» της δολοφονίας του 32χρονου άνδρα, αλβανικής καταγωγής, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Βύρωνα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαρτυρίες από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς και πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την ταυτότητα του θύματος, αποτελούν τα νέα κομμάτια που συνθέτουν το «παζλ» της δολοφονίας του 32χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Βύρωνα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν σημειώθηκε στις 21.30 στην πλατεία Αγίου Λαζάρου, όταν μια μηχανή με δύο αναβάτες προσέγγισε το όχημα μάρκας Mercedes, μέσα στο οποίο βρισκόταν το θύμα μαζί με μια γυναίκα επίσης αλβανικής καταγωγής. Ο ένας εκ των δραστών πυροβόλησε τρεις φορές κατά του 32χρονου μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στη γυναίκα που ήταν μαζί του.

Το θύμα είχε απασχολήσει τις αλβανικές αρχές

«Το αυτοκίνητο του θύματος ήταν σταματημένο με alarm. Πέρασε μία μηχανή και ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί. Αμέσως ξεκίνησε να φωνάζει ένας ηλικιωμένος “τον σκότωσαν, πάρτε το 100”», είπε στην «Κ» ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές στην Αλβανία, ενώ φέρεται να τον αναζητούσε η αλβανική μαφία. Ο 32χρονος φέρεται να ήρθε στην Ελλάδα μέσα το Πάσχα.

Βύρωνας: Eμπλοκή της αλβανικής μαφίας «βλέπουν» οι Αρχές – Το προφίλ του θύματος και οι μαρτυρίες-1

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 32χρονος φαίνεται ότι ήταν ενεργό μέλος της μαφίας στη γειτονική χώρα, τον αναζήτησαν, τον εντόπισαν στην Ελλάδα και τον σκότωσαν μπροστά στη σύζυγο και στο παιδί τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πολύ κοντινή απόσταση σε ένα σουβλατζίδικο της περιοχής ήταν το ανήλικο παιδί τους, ο γιος τους.

Η δολοφονία σημειώθηκε κοντά στο σπίτι του ζευγαριού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κατά τη διάρκεια της επίθεσης η γυναίκα λιποθύμησε.

Οι δράστες τον πυροβόλησαν μέσα από το παράθυρο και φαίνεται πως στόχος τους ήταν μόνο άνδρας και όχι η γυναίκα.

Νέα μαρτυρία

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού μπροστά από το οποίο έλαβε χώρα το περιστατικό μίλησε στην «Κ» αναφέροντας τα εξής: «Ακουσα τρεις πυροβολισμούς. Εκείνη τη στιγμή άκουγα στο ραδιόφωνο ότι μπαίνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο γήπεδο και αναρωτήθηκα “από τώρα ξεκίνησαν οι κροτίδες;”. Βγαίνω στην είσοδο του μαγαζιού μου και βλέπω μια γυναίκα να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και να ουρλιάζει “Τον φάγανε”».

«Δεν πρόσεξα αν είχε αίματα. Πίσω από το αυτοκίνητο, στα δέκα μέτρα, ήταν δύο ανήλικα παιδιά τα οποία τα απομάκρυναν αμέσως. Δεν γνωρίζω αν ήταν τα παιδιά του θύματος. Εμαθα όμως ότι ήταν στην πλατεία. Δεν τους ήξερα, δεν τους έχω ξαναδεί», προσθέτει ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT