Δίκη Κωστόπουλου: Αθώωση λόγω αμφιβολιών ζήτησε ο εισαγγελέας

Δίκη Κωστόπουλου: Αθώωση λόγω αμφιβολιών ζήτησε ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, όσα ισχυρίζεται η ηθοποιός «δεν αντέχουν στην κοινή λογική». Τι ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος. Στις 11 Ιουνίου οι αγορεύσεις των συνηγόρων

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου από την κατηγορία του βιασμού, σε βάρος της ηθοποιού Ελενας Αθανασοπούλου, το 2010, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, όσα ισχυρίζεται η ηθοποιός «δεν αντέχουν στην κοινή λογική». Οπως είπε, «έχω σοβαρές αμφιβολίες», προσθέτοντας ότι «είναι πολύ βαριά η κατηγορία για να καταδικάσω ελαφρά τη καρδία». Κατά τον ίδιο, η κατάθεση της παθούσας, «μία ψυχρή κατάθεση», δεν τον έπεισε πως αυτά που περιέγραψε η ηθοποιός, τα είχε ζήσει.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις των δύο συναδέλφων της μηνύτριας, Μαρκέλλας Γιαννάτου και Κατερίνας Διδασκάλου, που στάθηκαν στο πλευρό της περιγράφοντας στο δικαστήριο απρεπείς σεξουαλικές πράξεις του κατηγορούμενου σε βάρος τους, ο εισαγγελέας είπε πως αυτές πράγματι «έδωσαν βιωματικές καταθέσεις».

Παράλληλα, ο εισαγγελέας δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό πως ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε, το επίμαχο βράδυ που είχε βγει για φαγητό με την παθούσα, χημική ουσία, όπως εικάζει η ηθοποιός για την κατάσταση αδυναμίας που περιγράφει ότι βρέθηκε.

«Δεν μπορώ να δεχτώ τη χημική ουσία γιατί αυτή θα οδηγούσε σε καταστολή, ενώ μετά η παθούσα πήγε σε άλλο κλαμπ. Αποκλείω και την ολική μέθη. Δεν αποκλείεται η μερική μέθη, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με την περιγραφή της παθούσας ότι λιποθύμησε…», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχολίασε επίσης τον ισχυρισμό της ηθοποιού ότι μετά τον βιασμό, που φέρεται να έγινε σε ένα πάρκινγκ, ζήτησε από τον σκηνοθέτη να την πάει σε κλαμπ που ήταν φίλοι της: «Το θύμα δηλαδή μετά, τι του λέει αυτού του καθάρματος; Φεύγει; Τρέχει; Οχι. Του λέει “να πάω στο Ακρωτήρι”», ανέφερε.

Διερωτήθηκε δε αν ο κατηγορούμενος δείχνει άνθρωπος που «θα διακινδύνευε τη φήμη, την καριέρα και την οικογένειά του για πέντε λεπτά βιολογικής ορμής» και είπε πως δεν του φάνηκε ότι στερείται το στοιχείο του καταλογισμού.

Η απολογία του σκηνοθέτη

Νωρίτερα στην απολογία του, ο Κώστας Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση να βγει και να πει πως είναι αυτός τον οποίο κατήγγειλε πριν δύο χρόνια η ηθοποιός. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηθοποιός ψεύδεται σε όσα ισχυρίζεται, καθώς όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, όπως είπε, έγιναν με την επιθυμία και των δύο.

Ανέφερε, επίσης, πως όταν η παθούσα του είπε να σταματήσει, εκείνος σταμάτησε και πως την πήγε στο κλαμπ που ήταν οι φίλοι της στο οποίο έμεινε και ο ίδιος γιατί στη διαδρομή η ηθοποιός δεν του μιλούσε. «Σε όλο τον δρόμο τη ρωτούσα αν έπαθε κάτι, αν την πόνεσα, αν έκανα κάτι και αυτή δεν μιλούσε. Πήγαμε στο κλαμπ, τη ρώτησα αν θέλει να πάω μαζί της, δεν απάντησε. Εγώ πήγα να δω τι έχει. Εκείνη ήταν μια χαρά, μιλούσε με τους φίλους της, αλλά εμένα με αγνοούσε. Κι έφυγα. Πήρα τον Β… (σεναριογράφος μάρτυρας στη δίκη) να το συζητήσω, να του πω τι έγινε. Εκείνος μίλησε μαζί της και μου είπε ότι του είπε η καταγγέλλουσα πως τη βίασα. Του λέω: “Πλάκα μου κανείς; Τι μαλ… είναι αυτές;”».

Ο σκηνοθέτης τόνισε πως ούτε η οικογένειά του, ούτε οι φίλοι του τον άφησαν μόνο μετά τη μήνυση της ηθοποιού. «Μέσα σε όλα αυτά τα ψέματα υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν. Οσοι με συμπαθούν, αλλά και όσοι δεν με συμπαθούν θα πουν ότι είμαι ειλικρινής», είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με αγορεύσεις συνηγόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT