Κηφισιά: Η ανακοίνωση του Δήμου για τον τραυματισμό μαθητή από καγκελόπορτα

Κηφισιά: Η ανακοίνωση του Δήμου για τον τραυματισμό μαθητή από καγκελόπορτα

Η δημοτική Αρχή τονίζει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο που εκτελούσε τις εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για το περιστατικό που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο, όπου 9χρονος πλακώθηκε από καγκελόπορτα, κατά την αποχώρηση των μαθητών μετά τη λήξη των μαθημάτων, εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, η δημοτική Αρχή κάνει αναφορά στις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί στις σχολικές μονάδες της πόλης, από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, τονίζει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο που εκτελούσε τις εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο.

Για το περιστατικό, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών εργατών, οι οποίοι κατηγορούνται για απλή σωματική βλάβη.

Το πρωί της Τετάρτης, γονείς από το δημοτικό σχολείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο. Υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει πολλά και χρόνια προβλήματα. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο είχε πέσει ψευδοροφή σε τάξη του ίδιου σχολείου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

«Σήμερα περί τις 13:00 μ.μ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT