Πειραιάς: Τα κοντέινερ με γαρίδες «έκρυβαν» 320 κιλά κοκαΐνης

Πειραιάς: Τα κοντέινερ με γαρίδες «έκρυβαν» 320 κιλά κοκαΐνης

Στα χέρια των Αρχών φέρεται να βρίσκεται Αλβανός ναρκέμπορος, που αναζητούνταν από το 2017 για εμπλοκή στην υπόθεση με τα «χάπια των τζιχαντιστών»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάσχεση τουλάχιστον 320 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική προχώρησε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά. Το δρομολόγιο των εμπορευματοκιβωτίων είχε ξεκινήσει από τη Λατινική Αμερική, ενώ προορισμός των ναρκωτικών ήταν η Αλβανία. Από εκεί εκτιμάται ότι θα διοχετεύονταν στην Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη. 

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του σε παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών. Το 2017 είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που παρασκεύαζε χάπια Captagon σε κρυφό εργαστήριο στη Νέα Πέραμo. 

Είχαν κατασχεθεί 635.000 χάπια που προορίζονταν για χώρες της Μέσης Ανατολής (τα δισκία αποκαλούνται και ως το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών»). Κατά την επιχείρηση του ΣΔΟΕ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού με τη συμβολή της αμερικανικής DEA είχαν συλληφθεί 4 άτομα.

Αλλα 3 μέλη του κυκλώματος είχαν καταφέρει να διαφύγουν. Ανάμεσά τους ο υπήκοος Αλβανίας που φέρεται να συνελήφθη το προηγούμενο 48ωρο κατηγορούμενος για την εισαγωγή των τουλάχιστον 320 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT