ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των εμπρηστών 60 ΑΤΜ

sti-dimosiotita-oi-fotografies-ton-empriston-60-atm-2017063

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες από την ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφίες ατόμων που φέρονται να έχουν διαπράξει 60 εμπρησμούς ATM το διάστημα από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014.

Για τις υποθέσεις αυτές υπήρξε τον Φεβρουάριο ανάληψη ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με επωνυμία «Επαναστατική Λαϊκή Αναρχική Δράση».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προκήρυξης που είχε σταλεί και δημοσιευθεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» οι εμπρησμοί είχαν ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 με την καταστροφή ΑΤΜ της Λαϊκής Τράπεζας στην Αγία Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν με την πυρπόληση δύο μηχανημάτων στην Εθνική Τράπεζα της Ανθούπολης Περιστερίου στις 18 Ιανουαρίου.

Οι τέσσερις σελίδες της προκήρυξης βρέθηκαν μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα, μέσα σε μια διπλωμένη σελίδα φύλλου της «Ναυτεμπορικής» της 3ης Ιανουαρίου 2014, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Εκρηξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο».

Στο κείμενό τους οι δράστες καλούσαν αναρχικούς και διεθνιστές να ενδυναμώσουν τον ανοιχτό πόλεμο που έχει κηρυχτεί σε «αφεντικά, κράτος, μπάτσους, δικαστές, εισαγγελείς και δημοσιογράφους». Οι εμπρηστές επέλεγαν να πυρπολούν τα μηχανήματα τοποθετώντας προσανάμματα τζακιού και ρίχνοντας εύφλεκτο υγρό.

Για καθεμιά από τις υποθέσεις είχε σχηματίσει δικογραφία η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Οι φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας των τραπεζών στις οποίες έχουν καταγραφεί τα πρόσωπα των δραστών δόθηκαν στη δημοσιότητα ύστερα από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Και οι 27 φωτογραφίες αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.