Το «φακελάκι» ίσως προκάλεσε θάνατο

Το «φακελάκι» ίσως προκάλεσε θάνατο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο η καθυστέρηση στη διενέργεια του χειρουργείου να συνέβαλε στον θάνατο του 67χρονου ασθενούς που είχε καταγγείλει γιατρό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για φακελάκι διερευνούν οι αρχές. Απάντηση στο ερώτημα αυτό αναμένεται να δώσουν σε περίπου δέκα ημέρες τα αποτελέσματα ιστολογικών εξετάσεων σε δείγμα ιστών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καρακούκης, κατά τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε μαζί με τη συνάδελφό του κ. Σουλτάνα Μαριαννού εντοπίστηκαν στον 67χρονο παλιές και πρόσφατες εμφραγματικές περιοχές. Η αρχική εκτίμηση είναι ότι ο ασθενής είχε υποστεί έμφραγμα πολύ προτού εισαχθεί στο νοσοκομείο και πιθανόν άλλα δύο το τελευταίο διάστημα. Εγινε πλήρης φωτογράφηση της νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ ελήφθησαν δείγματα ιστών προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου δέκα ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Καρακούκη, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα μπορεί να γίνει μία πλήρης χρονολόγηση των εμφραγμάτων που θα βοηθήσει στην απάντηση για το εάν η καθυστέρηση στη διενέργεια του χειρουργείου του 67χρονου συνέβαλε στον θάνατό του.

Σημειώνεται ότι ο 67χρονος κατέληξε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» την περασμένη Κυριακή, μία ημέρα δηλαδή μετά την υποβολή του σε τετραπλό bypass στο νοσοκομείο. Ο ασθενής υπέστη μετά την εγχείρηση νέο έμφραγμα και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Η επέμβαση έγινε με καθυστέρηση 18 ημερών, αφού ο χειρουργός, που συνελήφθη με φακελάκι, φέρεται να την είχε αναβάλει ως μέσο «πίεσης» για να αποσπάσει χρήματα από τον ασθενή.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς.

Ενορκη διοικητική εξέταση κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη διενεργεί και η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», προκειμένου να διερευνηθεί άμεσα εάν η αναβολή του χειρουργείου του 67χρονου είχε σχέση με τον θάνατό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή