Οι έξι συλληφθέντες δεν συνδέονται απευθείας με δράση οργάνωσης

Οι έξι συλληφθέντες δεν συνδέονται απευθείας με δράση οργάνωσης

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κατοχή όπλων, εκρηκτικών, μικροποσότητας χασίς και πλαστογραφία κατηγορούνται, τελικά, οι έξι συλληφθέντες στις επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις έρευνες που έγιναν σε διαμερίσματα σε Κολωνάκι, Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη βρέθηκαν όπλα και σφαίρες, όχι όμως και στοιχεία που συνδέουν, ευθέως τουλάχιστον, τους συλληφθέντες με τη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε χθες στην «Κ» ότι οι δύο από τους έξι συλληφθέντες ήρθαν στην Αθήνα (από τη Θεσσαλονίκη όπου διαμένουν μόνιμα) πριν από περίπου δέκα ημέρες και προσέθεσε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη σύλληψή τους, οι κινήσεις τους επιτηρούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι η αρχική πληροφορία που περιήλθε σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι οι νεαροί κατείχαν όπλα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλες ληστείες ενδεχομένως και σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι συλληφθέντες, πέντε άντρες και μία γυναίκα, είναι ηλικίας μεταξύ 23 και 30 ετών. Σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας όπου φιλοξενείτο ο ένας από τους συλληφθέντες, 26 ετών, καθώς και στο πατρικό του σπίτι στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά 121 φυσίγγια για όπλο διαμετρήματος 9 mm, 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και συσκευές (δύο δέκτες και ένας πομπός) ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων. Σημαντικότερα είναι τα ευρήματα των ερευνών που έγιναν σε διαμερίσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα οποία διέμενε 30χρονος συλληφθείς. Εκεί, τα κλιμάκια αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν και κατάσχεσαν μία αμυντική χειροβομβίδα, ένα πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, ένα περίστροφο 38 mm καθώς και 5.000 ευρώ σε μετρητά. Αστυνομικοί που μετείχαν στις έρευνες άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο τα χρήματα να προέρχονται από ένοπλες ληστείες.

Τέλος, σε σπίτι 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, βρέθηκε μικροποσότητα χασίς. Και οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, τη νομοθεσία περί όπλων, πλαστογραφίας κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. κάποιοι από τους συλληφθέντες θεωρούνταν ύποπτοι για συμμετοχή σε δύο τουλάχιστον ένοπλες ληστείες, η πρώτη την 21η Ιουλίου 2014 σε τράπεζα στην Επανομή και η δεύτερη την 23η Αυγούστου 2013 στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμαριά με συνολική λεία 120.000 ευρώ.

Μιλώντας στην «Κ» αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής διατύπωναν την εκτίμηση ότι κάποιοι από τους διωκόμενους νεαρούς είχαν ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα σε αναζήτηση οπλισμού για την πραγματοποίηση ένοπλης ενέργειας. «Βρίσκονταν σε αναζήτηση οπλισμού για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους» ήταν η δήλωση στην «Κ» ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που μετείχε στην έρευνα. Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί ότι ο ένας τουλάχιστον από τους συλληφθέντες διατηρούσε επαφές με κατηγορούμενους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή