Κατέθεσαν Βούλτεψη, Μαρτίνος για «κουμπαρά»

Κατέθεσαν Βούλτεψη, Μαρτίνος για «κουμπαρά»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αποκυήματα» φαντασίας, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, χαρακτήρισε ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος τα αναφερόμενα σε δημοσίευμα περί συγκέντρωσης χρημάτων από οικονομικούς παράγοντες για εξαγορά βουλευτών ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής. Ο κ. Μαρτίνος κατέθεσε ενώπιον του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που διενεργεί την έρευνα, με αφορμή δηλώσεις πολιτικών που στηρίχθηκαν στα αναγραφόμενα στην εφημερίδα Kontra News, αφήνοντας υπαινιγμούς περί κινήσεων για εξαγορά βουλευτών.

Η κατάθεση Μαρτίνου -στον γάμο της κόρης του, κατά το επίμαχο δημοσίευμα, με τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη ελέχθησαν τα περί εξαγοράς βουλευτών- δεν άφησε περιθώρια για περαιτέρω έρευνα του θέματος, καθώς ο εφοπλιστής υπήρξε κατηγορηματικός, διαψεύδοντας πλήρως το εν λόγω δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, μεταξύ των πολιτικών προσώπων που έχουν κληθεί και έχουν εξεταστεί διότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αναφέρθηκαν δημόσια στο θέμα, εξετάσθηκε χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Μετά την κατάθεσή της, δήλωσε πως «όσοι με αστήρικτες καταγγελίες και χωρίς στοιχεία δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας προσφέρουν ηθική νομιμοποίηση σε αυτούς που αντιμάχονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό». Η κυβερνητική εκπρόσωπος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γνώριζε ούτε κατέθεσε κάτι ουσιαστικό στον εισαγγελέα για το θέμα, ενώ ως μάρτυρας έχει κληθεί και ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος όμως απουσιάζει στο εξωτερικό και είναι αμφίβολο αν τελικά θα καταθέσει. Πάντως ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα αναμένεται ώς την επόμενη εβδομάδα να συντάξει, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικό πόρισμα και να αξιολογήσει τις καταθέσεις που έχει στα χέρια του για να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες, θέτοντας, το πιθανότερο, την υπόθεση στο αρχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή