Η λεβαντίνικη κουλτούρα στην Ανατολική Μεσόγειο

Η λεβαντίνικη κουλτούρα στην Ανατολική Μεσόγειο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντικούς ομιλητές, όπως τους Βρετανούς ιστορικούς Philip Mansel και John Freely, έγινε στην Κωνσταντινούπολη το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Λεβάντε (3-5/11). Σημαντική ήταν και η εκπροσώπηση της Ρόδου μέσω της Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS) που έδωσε το «παρών» μαζί με δεκάδες ερευνητές και πανεπιστημιακούς από διάφορες χώρες. «Η ιστορία των Λεβαντίνων είναι η ιστορία των Ευρωπαίων -διπλωματών, εμπόρων, ερευνητών- που έζησαν, παντρεύτηκαν και εργάστηκαν στο Λεβάντε, πρώην οθωμανική αυτοκρατορία», αναφέρει η RICHeS, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Χριστόδουλο Μαλιαράκη και τον αντιπρόεδρό της Erik Bruns. Ο Erik Bruns, ιστορικός και ιδρυτής της RICHeS, παρουσίασε τη μελέτη του για τον Johannes Hedenborg, τον Σουηδό γιατρό του οποίου η ζωή αποτελεί το θέμα της έκθεσης που πραγματοποιείται στην Καστελλανία της Παλιάς Πόλης της Ρόδου.

Το συνέδριο έδωσε την ευκαιρία στη RICHeS «να προωθήσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ρόδου σ’ ένα διεθνές ακαδημαϊκό κοινό και να χτίσει γέφυρες με τον ευρύτερο κόσμο, πράγμα που αποτελεί έναν από τους βασικούς σκοπούς της οργάνωσης. Η λεβαντίνικη κληρονομιά είναι μέρος της πολύπλευρης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου». Η ετήσια συναυλία Jazz-πάρτι στη λεβαντίνικη βίλα Rees αποτελεί έναν από τους τρόπους με τους οποίους η RICHeS προσπαθεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή