Απάντηση ΥΠΕΚΑ στην Περιφέρεια για το ρεύμα

Απάντηση ΥΠΕΚΑ στην Περιφέρεια για το ρεύμα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 600.000 οικογένειες έχουν ήδη ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, έχοντας έκπτωση έως και 54% και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση. Με αυτό τον τρόπο σχολίασε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής τα δημοσιεύματα που αφορούν την ανακοίνωση του προγράμματος «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους» από την Περιφέρεια Αττικής. Το πρόγραμμα προβλέπει τη συμβολή της περιφέρειας για την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα. Η περιφέρεια θα διαθέτει μέχρι 360 ευρώ το έτος ανά οικογένεια, συνολικά 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή προϋπολογίζει να στηρίξει περίπου 7.000 οικογένειες.

Το ΥΠΕΚΑ με την ανακοίνωσή του ουσιαστικά λέει πως έχει φροντίσει ήδη έτσι ώστε να μη γίνονται διακοπές ηλεκτροδότησης σε οικογένειες με κοινωνικά – οικονομικά προβλήματα (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία κ.λπ.) καθώς και για τη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον της ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, το ΥΠΕΚΑ σημειώνει πως «εδώ και ένα χρόνο λειτουργούν επιτροπές σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και των Κοινωνικών Δομών των περιφερειών και των δήμων.

Οι επιτροπές αυτές εξετάζουν και τις εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, λόγω ιδιαίτερων κοινωνικών χαρακτηριστικών. Μέχρι σήμερα, στις ειδικές αυτές κατηγορίες έχουν ενταχθεί 8.000 νοικοκυριά».

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, έντονη ήταν η ενόχληση για την κυβερνητική αντίδραση στην ανακοίνωση του προγράμματος, ιδιαίτερα όπως εκφράστηκε με την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Δεν μπορεί να λέει απαξιωτικά ο υπουργός ότι η περιφέρεια δίνει ένα ευρώ την ημέρα, όταν -όπως έχουμε υπολογίσει- το ποσό αυτό καλύπτει τις βασικές ανάγκες ηλεκτροδότησης τετραμελούς οικογένειας», σημείωσαν χαρακτηριστικά κύκλοι της περιφέρειας. «Η Περιφέρεια Αττικής δεν θέλει να κάνει πολιτική αντιπαράθεση ούτε με το ΥΠΕΚΑ ούτε με κανέναν άλλο. Δική μας φιλοδοξία είναι να μην υπάρχει νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται θετικά από όλους. Εστω κι έτσι όμως, είναι θετικό πως το υπουργείο Περιβάλλοντος ξέθαψε τις επιτροπές…», σχολίασαν χαρακτηριστικά. Απαντώντας στις κατηγορίες για προεκλογική σπουδή, σημείωσαν πως ο εξαπλασιασμός των κοινωνικών δαπανών (από 1,9 σε 13 εκατ. ευρώ) πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή