Δρόμοι-χείμαρροι στη Μάνδρα Αττικής

Δρόμοι-χείμαρροι στη Μάνδρα Αττικής

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άγριους χειμάρρους μετατράπηκαν από τα μεσάνυχτα και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής πολλοί κεντρικοί δρόμοι της Μάνδρας Αττικής, ύστερα από την έντονη νεροποντή που έπληξε την περιοχή. Οι σκηνές που καταγράφηκαν μέσα στη νύχτα ήταν πραγματικά τρομερές, καθώς πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και ταξίδεψαν ακυβέρνητα για δεκάδες μέτρα. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ τόνοι λάπης και υδάτων κατέκλυσαν εκτεταμένες περιοχές του οικισμού. Σε πολλούς δρόμους η στάθμη των υδάτων ξεπέρασε το ένα μέτρο. Τουλάχιστον 45 κλήσεις για βοήθεια δέχθηκε η Πυροσβεστική μέσα στη νύχτα, η οποία απεγκλώβισε έξι άτομα από τις οικίες τους και δύο ακόμη από το αυτοκίνητό τους, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί κάτω από τη γέφυρα στη διασταύρωση της Αττικής Οδού με τη Μάνδρα.

Το ξημέρωμα της Παρασκευής αποκάλυψε μια πόλη χτυπημένη βαριά, με εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, υποδομές και αυτοκίνητα. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην ηλεκτροδότηση. Είναι χαρακτηριστικό της έκτασης των πλημμυρισμένων σημείων πως τα συνεργεία της Πυροσβεστικής (40 άτομα σε 20 σημεία) εργάζονταν για άντληση υδάτων μέχρι το απόγευμα σε διάφορα σημεία της Μάνδρας.

Στη Ζάκυνθο

Επειτα από πολύωρες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το βράδυ της Πέμπτης σε δεκάδες χωριά της Ζακύνθου. Μάλιστα, δύο γυναίκες απειλήθηκαν σοβαρά, όταν τα οχήματά τους εγκλωβίστηκαν από τα πλημμυρισμένα ύδατα στην περιοχή Λαγανά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μεταξύ των χωριών που επλήγησαν αναφέρονται τα Μουζάκι, Καταστάρι, Λαγανάς, Αγγερικός, Πηγαδάκια, Αλυκανάς και άλλα.

Το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη πλημμύρισε στο ύψος του τοπικού αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Ζακύνθου – Κερίου. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε ύστερα από παρέμβαση ερπυστριοφόρων οχημάτων του δήμου.

Δυνατές βροχοπτώσεις έπεσαν και σε περιοχές της Αθήνας, τόσο το βράδυ της Πέμπτης όσο και κατά της διάρκεια της Παρασκευής, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή