Ανησυχία Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για φημολογούμενη αύξηση ΦΠΑ

Ανησυχία Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για φημολογούμενη αύξηση ΦΠΑ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eντονη ανησυχία για τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ που ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις τιμές των φαρμάκων προς τα πάνω, εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος σήμερα Πέμπτη, «η φαρμακευτική δαπάνη που παραμένει καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε επίπεδα πολύ κάτω του κοινωνικώς αποδεκτού ορίου, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και αυτό διότι η οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ είναι ισόποση μείωση του συνόλου της φαρμακευτικής δαπάνης». (Σημειώνεται ότι στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης για εφέτος συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ).

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, εκτιμά ότι η οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή των φαρμάκων σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς. «Τα φάρμακα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με όρους αγοράς της λιανικής», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος και τονίζει «σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, ο ΦΠΑ είναι από 0% π.χ. στη Μάλτα ή στη Σουηδία, μέχρι 3% στο Λουξεμβούργο και 4% στη γειτονική Ισπανία. Η υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεται με αυξήσεις δαπανών και όχι φόρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή