Kλιμάκωση της δράσης αναρχικών ενόψει πορείας στη γερμανική πρεσβεία

Kλιμάκωση της δράσης αναρχικών ενόψει πορείας στη γερμανική πρεσβεία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλιμάκωση των δράσεων – παρεμβάσεών τους με στόχο να προπαγανδίσουν την προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο πορεία διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία προχωρούν ομάδες αναρχικών – αντεξουσιαστών. Χθες το μεσημέρι (στις 2.30 μ.μ.), περίπου τριάντα άτομα πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της γερμανικών συμφερόντων ασφαλιστικής εταιρείας Allianz, στη λεωφόρο Αθηνών. Συγκεκριμένα, ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου και πέταξαν στο εσωτερικό του φέιγ βολάν με σύνθημα «Σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε. και τους ντόπιους λακέδες της». Οι καταληψίες αποχώρησαν λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. και δίχως να υπάρξει παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα (στις 12 το μεσημέρι) περίπου 20 αναρχικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, στην οδό Αμερικής, απευθύνοντας κάλεσμα στην πορεία του Σαββάτου.

Επίσης, δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο πολιτικό κείμενο – προκήρυξη, το οποίο καταλήγει με κάλεσμα στην πορεία του Σαββάτου προς τη γερμανική πρεσβεία. Το σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο έχει τίτλο «Φόρτωσαν την κρίση στις πλάτες των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των τραπεζών» και υπογράφεται από τις αναρχικές ομάδες «Ρουβίκωνας» και «Θρυαλλίδα», τοπικές συνελεύσεις και την κατάληψη του «Βοξ» στα Εξάρχεια. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» είχαν την 1η Απριλίου μπει στο περιστύλιο της Βουλής και αναρτήσει πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους αναρχικούς που πραγματοποιούσαν, τότε, απεργία πείνας, ενώ στις 8 Μαρτίου είχαν καταλάβει τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, συμβολικές καταλήψεις και συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν στα γραφεία των εταιρειών Siemens και Ελλάκτωρ, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ορισμένα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» είχαν κεντρικό ρόλο και στην πολυήμερη κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας. Σε «κλειστές» συζητήσεις, οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας εκφράζουν ανησυχία για την περαιτέρω στάση των ομάδων αναρχικών – αντεξουσιαστών, αλλά και για το ενδεχόμενο πρόκλησης  επεισοδίων στη διάρκεια  της  πορείας  διαμαρτυρίας του Σαββάτου. Εξάλλου, ο έως τώρα σχεδιασμός τους για την αποτροπή  ενεργειών  με  μεγάλο επικοινωνιακό αντίκτυπο έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικός…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή