Πλημμύρισε η Αθήνα από τη βροχή και την αμέλεια των ιθυνόντων

Πλημμύρισε η Αθήνα από τη βροχή και την αμέλεια των ιθυνόντων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ανοιξιάτικη ισχυρή μπόρα ήταν αρκετή για να κλείσουν χθες οι δρόμοι της Αθήνας σε αρκετές περιοχές και να σημειωθούν προβλήματα ακόμα και στην ηλεκτροδότηση. Χαλάζι έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο. Μποτιλιάρισμα και χάος έφερε η δυνατή βροχή, κτυπώντας ξανά σε σημεία που είναι γνωστά για τη συσσώρευση υδάτων, όπως για παράδειγμα στην οδό Πειραιώς, μεταξύ Πέτρου Ράλλη και Χαμοστέρνας, όπου από τις 3-4 μ.μ. χθες διακόπηκε η κυκλοφορία. Αγανακτισμένοι κάτοικοι έκαναν λόγο, σε πολλούς δήμους, για φραγμένα φρεάτια, με αποτέλεσμα να μη γίνεται απορροή των νερών της βροχής. Ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάστηκαν υπερχειλίσεις φρεατίων, ενώ οι τουρίστες έτρεχαν να βρουν καταφύγιο, δημιουργώντας απογοήτευση στους καταστηματάρχες.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε στην Αθήνα τουλάχιστον 27 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Η βροχή προκάλεσε βλάβη στο κέντρο κατανομής ηλεκτρικού φορτίου στην Παλλήνη, με αποτέλεσμα κενά ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια, κυρίως στις περιοχές Μελίσσια, Βριλήσσια, Πεντέλη και Αγία Παρασκευή. Υστερα από κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΗΕ, οι βλάβες στο δίκτυο αποκαταστάθηκαν.

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν χθες και στην περιφέρεια, ενώ την Τετάρτη προκλήθηκαν προβλήματα από βροχή και χαλάζι σε Βοιωτία και Ηπειρο.

Από σήμερα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και σταδιακά, μέχρι το βράδυ, θα εξασθενήσουν. Από αύριο θα υπάρχει βελτίωση του καιρού, ο οποίος το επόμενο τριήμερο θα είναι καλός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή