Ελένη Ζωγραφάκη-Τελεμέ: Πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της ΟΛΜΕ

Ελένη Ζωγραφάκη-Τελεμέ: Πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της ΟΛΜΕ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην 90χρονη ιστορία της, την Ελένη Ζωγραφάκη-Τελεμέ, έχει από χθες η ΟΛΜΕ. Πρόκειται για ιστορική απόφαση καθώς το διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης ομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων – περίπου 120.000 μόνιμοι καθηγητές σήμερα – έως τώρα ανδροκρατείτο, έστω κι αν το 53% του κλάδου είναι γυναίκες. Μάλιστα, στο νέο 11μελές διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν ακόμη τρεις καθηγήτριες, γεγονός  πρωτοφανές για τα δεδομένα της ΟΛΜΕ.

Η ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1924 και σήμερα, οι καθηγητές βιώνουν την οικονομική κρίση της χώρας, καλούμενοι ταυτόχρονα να σηκώσουν το βάρος της βελτίωσης του δημόσιου σχολείου-απαραίτητο στοιχείο για την ουσιαστική ανόρθωση της χώρας μας. «Διανύουμε μία περίοδο πολύ κρίσιμη για το συνδικαλιστικό κίνημα, για τους εργαζόμενους και για τον ελληνικό λαό. Η επόμενη περίοδος θα απαιτήσει σοβαρή ανασύσταση και του συνδικαλιστικού και του λαϊκού κινήματος για να αποτραπούν οι πολιτικές που επιβάλλονται με το τρίτο μνημόνιο» δήλωσε στην «Κ» η κ. Ζωγραφάκη-Τελεμέ, η οποία είναι μέλος της παράταξης ΣΥΝΕΚ (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις), που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποτελούν ο Νικόλαος Παπαχρήστος (ΔΑΚΕ) στη θέση του γενικού γραμματέα, ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου (ΔΑΚΕ) στη θέση του ταμία. Οι θέσεις του αντιπροέδρου και του οργανωτικού γραμματέα θα καλυφθούν σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Νίκος Δάρδαλης, Θεόδωρος Μαλαγάρης, Βαγγέλης Μπουντουλούλης, Θεοδώρα Ξυπολιά, Κική Γιαννάτου, Παναγιώτα Ιωαννίδου, Δημήτρης Ακτύπης, Θεόδωρος Τσούχλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή