ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιθανή σύνδεση αντιεξουσιαστή με Πετρακάκο

pithani-syndesi-antiexoysiasti-me-petrakako-2105864

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραδόθηκε χθες το πρωί ο 37χρονος αντεξουσιαστής Παναγιώτης Α. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον 23ο τακτικό ανακριτή για παράβαση του νόμου περί όπλων. Το διωκτικό έγγραφο αφορούσε τον εντοπισμό, τον Μάρτιο του 2013, αυτοκινήτου με όπλα και πυρομαχικά στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το Hyundai Getz, που είχε μισθώσει ο 37χρονος από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, είχε βρεθεί σε υπαίθριο, ιδιωτικό πάρκινγκ στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια. Στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν εντοπίσει όπλα και εκρηκτικά. Συγκεκριμένα, μέσα σε δύο σάκους είχαν βρεθεί δύο καλάσνικοφ και τέσσερις χειροβομβίδες, και σε δύο παραλληλόγραμμα μεταλλικά κουτιά περίπου 1.500 σφαίρες.

Εκτοτε, τα ίχνη του 37χρονου Παναγιώτη Α. χάθηκαν, ενώ οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον θεώρησαν ύποπτο για ένοπλες ενέργειες που σημειώθηκαν το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη χθεσινή παράδοση και σύλληψή του. Πιο συγκεκριμένα, διατυπώθηκαν υπόνοιες ότι συμμετείχε σε επιθέσεις για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Η χθεσινή εξέλιξη φέρεται να συνδέεται άμεσα με τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου στον Βόλο (για τον οποίο επίσης υπάρχουν υπόνοιες συμμετοχής στην «Ο.Λ.Α.») και τον εντοπισμό δύο κρησφύγετων με όπλα και πυρομαχικά στον Μώλο Φθιώτιδας και τον Μαραθώνα Αττικής. Γενετικό αποτύπωμα που φέρεται να ανήκει στον 37χρονο Παναγιώτη Α. ανιχνεύτηκε σε ένα από τα όπλα, τα οποία κατάσχεσε η Αστυνομία στην αποθήκη του Μαραθώνα. Πρόκειται για ένα στρατιωτικό ρουκετοβόλο μιας χρήσης τύπου Low.

Προσωρινό νομικό κενό

Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο συλληφθείς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα προσωρινό, νομικής φύσης κενό, καθώς, με δεδομένο ότι η Αντιτρομοκρατική δεν έχει προβεί –τυπικά τουλάχιστον– στη λήψη DNA του Παναγιώτη Α., Αστυνομία και Δικαιοσύνη δεν μπορούν προς το παρόν να τον συσχετίσουν με την υπόθεση του Γ. Πετρακάκου και, επομένως, να του ασκήσουν συμπληρωματική δίωξη για τρομοκρατική δράση. Αν πράγματι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να διωχθεί για τρομοκρατία, η διαδικασία θα κινηθεί αμέσως μόλις ο φάκελος της υπόθεσης ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, ειδικό για θέματα τρομοκρατίας, ο οποίος και θα διατάξει τη βίαιη λήψη γενετικού υλικού από τον 37χρονο. Στο μεταξύ όμως, ο συλληφθείς, που κρατήθηκε χθες στην Αντιτρομοκρατική, θα οδηγηθεί σήμερα στον τακτικό ανακριτή με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής. Είναι πιθανόν ακόμα και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 37χρονος Παναγιώτης Α. είναι δραστήριος και γνωστός στις διωκτικές Αρχές αναρχικός, καθώς ήδη από το 2005 είχε κατηγορηθεί μαζί με δύο ακόμη άτομα για επίθεση και κλοπή ασπίδων από διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.