Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους

Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συλλαλητήρια σε τοπικό επίπεδο και συνελεύσεις ξεκινούν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους από σήμερα, αντιδρώντας στις αλλαγές στη φορολογία και στο ασφαλιστικό.

Οι αγροτικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στην Πρωτοβουλία Αγροτών σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Βέροια, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες ενέργειές τους. Αύριο στις 10 το πρωί, μέλη της Πρωτοβουλίας θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σε υποκαταστήματα του ΟΓΑ, ο οποίος, σύμφωνα με το σχέδιο για το ασφαλιστικό της κυβέρνησης, θα ενταχθεί στο κεντρικό ασφαλιστικό ταμείο. Εκπρόσωποι των αγροτών έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν γίνει κατανοητές οι ιδιαιτερότητες του αγροτικού χώρου. Φόρος 26% από το πρώτο ευρώ, αύξηση κόστους στα φυτοφάρμακα λόγω ΦΠΑ και αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές σημαίνει ότι πολλοί αγρότες δεν θα έχουν καθόλου εισόδημα, τονίζουν επισημαίνοντας ότι η μέση αγροτική οικογένεια δεν κερδίζει περισσότερα από 10.000 ευρώ τον χρόνο.

Σε ανοικτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων αναμένεται να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ως το τελευταίο μέσο αντίδρασης. Στην οργάνωση κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα προσανατολίζονται και οι αγρότες της Χαλκιδικής, που συνεδρίασαν χθες.

Στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν ήδη παραταχθεί τρακτέρ, ενώ εκπρόσωποι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας που πρόσκειται στο ΚΚΕ θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες τα σημεία συγκέντρωσης τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή