Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους για εκβιασμό

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους για εκβιασμό

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην φυλακή οδηγείται ο δημοσιογράφος Π.Μ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απολογιών των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση εκβιασμών επιχειρήσεων ενώ ελεύθεροι αφήνονται οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι καθώς Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν μετά τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων πως μόνο ο έναν από αυτούς θα πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος.

Ο εκδότης και ο δεύτερος δημοσιογράφος αφήνονται ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ ο καθένας και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Με προβλήματα και καθυστερήσεις, λόγω της αποχής των δικηγόρων, πραγματοποιήθηκαν οι απολογίες των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμούς και απειλές μέσω των οποίων αποσπούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά από τα πακέτα των κρατικών διαφημίσεων, δυσανάλογα μεγάλα από όσα εδικαιούντο.

Και οι τρεις, ένας εκδότης εφημερίδας με χαμηλή κυκλοφορία και δύο δημοσιογράφοι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικής φύσεως με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου, που επισύρει ποινές που φθάνουν ώς και τα ισόβια.

Στις απολογίες τους που ξεκίνησαν το μεσημέρι, αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα, και οι τρεις σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν όσα περιγράφονται σε βάρος τους στο εκτενές κατηγορητήριο. Οι καταθέσεις των μαρτύρων, κυρίως της υπεύθυνης Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλίας Κάτζου, αλλά και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από την παρακολούθηση των μελών του κυκλώματος, προσφέρουν στις δικαστικές αρχές πληθώρα επιβαρυντικών στοιχείων για τη δράση των τριών εμπλεκομένων στους εκβιασμούς.

Με όχημα έντυπα και ηλεκτρονικά, κυρίως, μέσα που διέθεταν οι κατηγορούμενοι, εκβίαζαν, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, στελέχη επιχειρήσεων, και με την απειλή αρνητικών δημοσιευμάτων προσπαθούσαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα πακέτα διαφημιστικής δαπάνης που διέθεταν οι εν λόγω επιχειρήσεις.

Η αποκαλυπτική μαρτυρία της κ. Κάτζου από την ΕΥΔΑΠ για τις μεθοδεύσεις τους οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος με τις παρακολουθήσεις που ακολούθησαν στις συνομιλίες των τριών εμπλεκομένων. Και οι τρεις, πέραν των εκβιασμών, εκτόξευαν ακόμα και απειλές για τη ζωή των θυμάτων τους ή συγγενικών τους προσώπων προκειμένου να αποσπάσουν τα χρήματα, ενώ ανέφεραν πολύ συχνά ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών για να καταδείξουν ότι διαθέτουν ισχύ.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους και οι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους επιχειρώντας να υποβαθμίσουν τα ευρήματα των διωκτικών αρχών. Η ανάκριση επικεντρώθηκε στα στοιχεία που έχουν προκύψει από την πολυήμερη παρακολούθησή τους και τις καταθέσεις των μαρτύρων, όπως και τα πολύτιμα ευρήματα που κατασχέθηκαν στα σπίτια τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή