Ο αγρότης στην Αθήνα…

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παναγιά μου! Είναι πολύ μεγάλο!». Οι αγρότες έκαναν το θαύμα τους: ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε τα θεία εξαιτίας τους. Οχι γιατί τον σόκαραν τα μπλόκα, αλλά για να θαυμάσει το μπουκάλι με το τσίπουρο που του έφερε πεσκέσι ο Β. Μπούτας. Το θαύμα, βέβαια, ήταν αμφίπλευρο. Ο Β. Μπούτας, ο απόλυτος οπαδός της αγροτικής κάπας, εμφανίστηκε με σακάκι στο Μαξίμου. Γιατί, όταν έρχεται ο αγρότης στην Αθήνα, όλα αλλάζουν. Κι έτσι, μπορεί ο κ. Μπούτας παλιά να έλεγε πως «ποτέ καφέ στο Κολωνάκι! Ενας δικός τους κάνει όσο 4 δικοί μας», αλλά άπειροι αγρότες (και μερικοί με γκλίτσες) αποίκισαν τις καρέκλες του Zonars ζητώντας στα γκαρσόνια «φραπόγαλο». Η έκπληξη των σερβιτόρων ήταν μεγαλύτερη κι απ’ αυτήν των περαστικών στη διαδήλωση των αγροτών, όταν είδαν τον «σέξι αγρότη» Στ. Στιβακτάκη να έχει στρώσει στο κυνήγι κάτι δύστυχα «μπαχαλάκια» που μες στην αναταραχή πήγαν να ξηλώσουν τα ρολά μιας τράπεζας. Οσο για τους λοιπούς αγρότες που δεν είχαν όρεξη για καφέδες και κυνηγητό, εκείνοι έλαμψαν στα κανάλια.

Οπως ο Γ. Βάγγος, που απ’ την καρότσα του υποσχόταν κάποτε τον αγροτικό ουρανό με τ’ άστρα ο Αλ. Τσίπρας: «Ο άνθρωπος αυτός πουλάει και στο διάολο λιβάνι!» είπε ο κ. Βάγγος. Ο Αλ. Τσίπρας, βλέπετε, έκανε το… αγροτικό του στις καρότσες. Στο Μαξίμου, ένας δεύτερος αγρότης που τον είχε ανεβάσει στην καρότσα του, τον άκουσε νοσταλγικά να του λέει «να την κρατήσεις αυτή την καρότσα». Εν τω μεταξύ, στο πεζοδρόμιο της Ηρώδου Αττικού οι αγρότες – θύματα του face control που έμειναν απ’ έξω έκαναν βουντού στον άκαρδο οικοδεσπότη, κι από ψηλά τούς χάζευαν οι θεριακλήδες συνάδελφοί τους ενώ κάπνιζαν αρειμανίως άφιλτρα στο πρωθυπουργικό μπαλκόνι. Ηταν οι ίδιοι που κατήγγειλαν πως στο Μαξίμου τους έδωσαν μόνο καφέ να πιουν. «Τα τοστάκια ήταν για τους υπουργούς», είπαν. «Και τα πιο πολλά τα έφαγε ο Μπόλαρης»! Γιατί, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στον Β. Μπούτα, «το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν, είναι τον ήλιο και το τσίπουρο». Οι συντάξεις και οι επιδοτήσεις, αντιθέτως, ενδέχεται να καταλήξουν σαν τα τοστάκια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή