ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδομένη: Πετροπόλεμος και χρήση χημικών μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας της ΠΓΔΜ

eidomenigrammes
eidomenigrammesss
eidomenispeisodia

Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των αστυνομικών Αρχών της ΠΓΔΜ βρίσκονται σε εξέλιξη στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. Οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ οι πρόσφυγες πετούν προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Μάλιστα μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που έχουν περιθάλψει δεκάδες γυναίκες, άνδρες και παιδιά, αναφέρουν τραυματισμούς προσφύγων στην Ειδομένη από σφαίρες καουτσούκ.

Ολα άρχισαν όταν ομάδες προσφύγων προσπάθησαν να περάσουν από την είσοδο που βρίσκεται στη σιδηροδρομική γραμμή και από άλλα σημεία του φράχτη στο έδαφος των Σκοπίων με αποτέλεσμα να συναντήσουν την αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν τους πρόσφυγες κάνοντας χρήση χημικών.

Νωρίτερα πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στη σιδηροδρομική γραμμή που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ είχε προηγηθεί και χειρόγραφο κάλεσμα στα αραβικά προς τους πρόσφυγες να περάσουν μαζικά τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

«Κυκλοφόρησε κάποιο φυλλάδιο, όμως, στη σιδηροδρομική γραμμή έχουμε μία από τις διαμαρτυρίες που γίνονται καθημερινά, δεν πρόκειται για κάποια οργανωμένη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα, είναι γύρω στα 150-200 άτομα», ανέφεραν εκπρόσωποι των ελληνικών αστυνομικών αρχών.