Αρειος Πάγος: Πρόταση διατήρησης της ποινής Παπαντωνίου για το «πόθεν έσχες»

Αρειος Πάγος: Πρόταση διατήρησης της ποινής Παπαντωνίου για το «πόθεν έσχες»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να παραμείνει η ποινή και να ισχύσει η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών με την οποία επιβλήθηκε φυλάκιση δύο ετών με τριετή ανατολή, τόσο στον υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου όσο και στη σύζυγό του, Σταυρούλα  Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008, πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.

Ειδικότερα, συζητήθηκε στον Αρειο Πάγο η αίτηση του ζεύγους Παπαντωνίου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για ανακριβή δήλωση πόθεν (περιουσιακής κατάστασης) έσχες του 2008.

Η κα Δημητρίου πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του ζεύγους Παπαντωνίου, καθώς η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει πλήρη καιεπαρκεί αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί (φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ.), για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή