Χωρίς απόφαση το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση του Λ. Μπόμπολα στην Κυπρο

Χωρίς απόφαση το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση του Λ. Μπόμπολα στην Κυπρο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αίτημα έκδοσης του επιχειρηματία,Λεωνίδα Μπόμπολα, στην Κύπρο, εξετάστηκε  από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το δικαστικό συμβούλιο ωστόσο δεν αποφάνθηκε σήμερα επί του αιτήματος αλλά διέκοψε για την επόμενη Τετάρτη 25 Μαίου 2016 όταν και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα και πιθανότητα η κρίση του Συμβουλίου Εφετών. Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ο επιχειρηματίας ζήτησε να μην εκδοθεί στην Κύπρο και να δικαστεί στην Ελλάδα.

«Ειμαι Έλληνας  πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στη Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους» τόνισε. Τα νομικά επιχειρήματα των συνηγόρων υπεράσπισης του, Πολύχρονη Τσιριδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Ηλία Αναγνωστόπουλου, για την μη έκδοση του εντολέα τους στην Κύπρο ήταν -όπως υποστήριξαν-το γεγονός οτι οι πράξεις που αποδίδονται στον Λεωνίδα Μπόμπολα στην συντριπτική τους πλειοψηφία (πλην μίας) έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα.

Όπως τόνισαν αυτό που αποδίδεται στον κ. Μπόμπολα είναι πως όλα έγιναν με την έγκριση και τις οδηγίες του τις οποίες όμως φέρεται να έδινε από την Αθήνα. Η υπόθεση αφορά σε μίζες που φέρεται να διακίνησαν συνεργάτες του προκειμένου να εξασφαλίσουν έργο σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στη Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει την υπόθεση. Προ του Πάσχα το δικαστικό συμβούλιο εξετάζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Κυπριακές αρχές είχε ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία. Τελικά η Κυπριακή δικαιοσύνη αποφάσισε να ακυρώσει το πρώτο ένταλμα και να εκδώσει νέο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή