Η Ειδομένη πριν και μετά την εκκένωση

Η Ειδομένη πριν και μετά την εκκένωση

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες πριν και μετά την επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού στην Ειδομένη. Περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες, διέμεναν στα χωράφια και σε ερειπωμένα κτίρια του άτυπου καταυλισμού.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν διακοπεί τα δρομολόγια των εμπορικών αμαξοστοιχιών καθώς η διεύλεση των τρένων δεν ήταν δυνατή λόγω των σκηνών που είχαν στηθεί στις ράγες. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν ξανά δρομολόγια προς την κεντρική Ευρώπη μέσω της Π.Γ.Δ.Μ. 

Παρά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. περίπου 5.000 άτομα που διέμεναν στην Ειδομένη, έστησαν τις σκηνές τους σε τρία νέα σημεία  στις παρυφές της ΠΑΘΕ (Περιφερειακή Αθηνών – Θεσσαλονίκης), ενώ αρκετοί ακόμα έχουν κατασκηνώσει στους γύρω λόφους αποφεύγοντας τους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας.

Σε οργανωμένους χώρους μεταφέρθηκαν, τελικά, 3.700 άτομα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. ΜΚΟ, πάντως, έχουν προστρέξει σε στήριξη και όσων δεν εγκαταστάθηκαν σε επίσημους καταυλισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή