Στις 4 Ιουλίου η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 4 Ιουλίου η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (συμμετέχουν 28 μέλη) και σε εμβόλιμη δικάσιμο της 4ης Ιουλίου 2016, θα συζητηθούν οι αιτήσεις ακυρώσεως των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.        

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου, όρισε την εμβόλιμη αυτή δικάσιμο (μετά τη λήξη του δικαστικού έτους  που είναι 30 Ιουνίου 2016), στην οποία θα συμμετέχουν εκτός των συμβούλων Επικρατείας και αντιπρόεδροι, ενώ επίσης όρισε εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών είχε αποστείλει επιστολή στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, για επίσπευση εκδικάσεως των υποθέσεων αυτών.

Τέλος, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί,  κεκλεισμένων των θυρών, στις 17 Ιουνίου σε σχηματισμό Ολομέλειας του ΣτΕ (πρόεδρος ο κ. Σακελλαρίου και εισηγητής ο κ. Παπαγεωργίου) η αίτηση αναστολής του Mega Channel για το ζήτημα των αδειών. Στην αίτησή του το Mega, μεταξύ των άλλων, επικαλείται ότι «σύμφωνα με το εφαρμοστέο ενωσιακό δίκαιο η όλη διαδικασία αδειοδότησης, πλέον του ότι είναι αντίθετη στα ευρωπαϊκά νομοθετικά δρώμενα  είναι και αντισυνταγματική, λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή