866 χιλιόμετρα για καλό σκοπό

866 χιλιόμετρα για καλό σκοπό

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τη χθεσινή μέρα ξεκίνησα από το ορεινό χωριό Μερένς 7:30 το πρωί. Ξεκούραστος και έτοιμος να καλύψω απόσταση 40 σχεδόν χλμ. Λόγω βροχής, στο πρώτο κιόλας πεντάλεπτο ήταν βρεγμένα τα παπούτσια μου και οι κάλτσες. Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι δεν είναι και το καλύτερο ξεκίνημα. Σε όλη τη διαδρομή πήγαινα με γρήγορο ρυθμό και απλώς ζούσα τα σκαμπανεβάσματα που έχει η διαδρομή. Δύσκολο τερέν με πολλή πέτρα, πολύ απότομες κλίσεις και σπάνια ευθεία για να μπορείς να τρέξεις. Ολη μέρα έκανα μόνο μία στάση και όχι γιατί δεν ήθελα, απλά δεν υπήρχε κάτι – 13 ώρες ολομόναχος στο βουνό χωρίς να έχω δει ορειβάτη. Μόνο στη στάση στο καταφύγιο αντάλλαξα πέντε κουβέντες με άνθρωπο. Το τέλος της ημέρας με βρήκε να κυνηγάω πάλι το φως, με σκοπό να βρω ένα καταφύγιο άμεσης ανάγκης για να διανυκτερεύσω. Πάνω στη βιασύνη και την τρέλα μου έχασα το μονοπάτι, αλλά εντελώς κατά τύχη βρήκα το καταφύγιο. Αναψα φωτιά, πήρα κονσέρβες που έχει μέσα και απόλαυσα τις λίγες ώρες ξεκούρασης, πάλι μόνος μου σε αυτό το υπέροχο μέρος».

Διαβάζοντας το ημερολόγιο ταξιδίου του Λευτέρη Παρασκευά οικτίρεις τον εαυτό σου που λαχάνιασες ανεβαίνοντας τις σκάλες ώς το γραφείο. Αλλά ας κάνουμε έστω από αυτό το πόστο το δικό μας extra mile για να τον ενισχύσουμε στο υπεράνθρωπο εγχείρημά του. Ο Ελληνας τριαθλητής μεγάλων αποστάσεων βρίσκεται στη μέση της πιο δύσκολης διαδρομής με την οποία έχει αναμετρηθεί. Εχοντας ξεκινήσει από τις 29 Ιουνίου και το γαλλικό χωριό Μπανιούλ στη Μεσόγειο, επιχειρεί να διανύσει απόσταση 866 χλμ., φτάνοντας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 17 Ιουλίου στις ακτές του Ατλαντικού. Επιχειρεί, με άλλα λόγια, να διασχίσει τα Πυρηναία μέσα από τα ορεινά μονοπάτια GR10.

Και όλα αυτά για καλό σκοπό. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις ανάγκες των ατόμων με νοητική στέρηση και, πιο συγκεκριμένα, η συγκέντρωση χρημάτων για τον εξοπλισμό τουλάχιστον δύο εκ των οκτώ δωματίων της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση της «ΕΣΤΙΑ» που θα λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Λευτέρης επιχειρεί να καλύπτει καθημερινά 55-85 χλμ., τρέχοντας ή περπατώντας 12 ώρες την ημέρα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις υψομετρικές διαφορές κ.λπ. Μέχρι χθες είχε καλύψει ήδη πάνω από 390 χλμ. Πληκτρολογώντας το lefterisparaskevas.com μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο την προσπάθειά του μέσω σήματος GPS tracking. Από την ίδια σελίδα να ανακατευθυνθεί σε σύνδεσμο crowdfunding για την οικονομική ενίσχυσή του ή εναλλακτικά να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό της Alpha Bank 216-00-2310001455 (iban: GR130140 2160 2160 0231 0001 755).

Ο Λευτέρης Παρασκευάς είναι κομμωτής, αλλά ασχολείται όλη του τη ζωή με τον αθλητισμό, κυρίως την κολύμβηση και το πόλο. Οταν πριν από λίγα χρόνια παρακολούθησε τυχαία ένα βίντεο στο YouTube με έναν πατέρα να τερματίζει σέρνοντας το αμαξίδιο του τετραπληγικού γιου του σε έναν μεγάλο αγώνα τριάθλου, σκέφτηκε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και δήλωσε συμμετοχή στον πρώτο αγώνα τριάθλου. Στη συνέχεια, αποφάσισε να συνδυάζει το χόμπι του με φιλανθρωπική δράση. Οπως λέει για το νέο του στόχο, «όσο δύσκολη κι αν είναι η προσπάθειά μου άλλο τόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια της Εστίας να στεγάσει αυτά τα παιδιά. Βοηθήστε μας να τα καταφέρουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή