Κλειστά επ’ αόριστον από την Πέμπτη τα 7 ψυχοδιαγνωστικά κέντρα του ΚΕΘΕΑ

Κλειστά επ’ αόριστον από την Πέμπτη τα 7 ψυχοδιαγνωστικά κέντρα του ΚΕΘΕΑ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά επ’ αόριστον θα είναι από την Πέμπτη τα επτά πολυδύναμα ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια προσφοράς σε εξαρτημένους που παράλληλα πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο τα ψυχοδιαγνωστικά κέντρα κλείνουν, αφού λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτά.

Τα επτά Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ δημιουργήθηκαν το 2013 μέσω του προηγούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στελεχώθηκαν αρχικά με προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες με τη λήξη του προγράμματος έγιναν οκτάμηνες συμβάσεις που λήγουν την Τετάρτη και βάσει του θεσμικού πλαισίου δεν μπορούν να παραταθούν.

Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζει ως «κομβικής σημασίας» την συνέχιση λειτουργίας των δομών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, είναι μέσα στο σχεδιασμό του να χρηματοδοτηθούν μέσω του νέου ΕΣΠΑ, δομές υποστήριξης ατόμων με διπλή διάγνωση. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα γίνει εντός του 2017 και όχι άμεσα.

Πάντως, η δυνατότητα που έδωσε το υπουργείο Υγείας στο ΚΕΘΕΑ με ρύθμιση που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη να απασχολεί άτομα με δελτίο παροχής υπηρεσιών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με στελέχη του ΚΕΘΕΑ δεν λύνει το πρόβλημα, αφού τέτοιες δομές δεν μπορούν να λειτουργούν χωρίς σταθερό προσωπικό.

Παράλληλα, από τις αρχές Ιουνίου έχει δοθεί από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έγκριση 35 προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου για το ΚΕΘΕΑ.

Η προκήρυξη βγήκε στον αέρα αρχές Σεπτεμβρίου και αναμένεται εως τέλος του 2016 να διοριστούν οι επιτυχόντες. Ομως τα κενά στο ΚΕΘΕΑ είναι μεγάλα και όσοι προσληφθούν θα κληθούν να ενδυναμώσουν «πρώτης γραμμής» προγράμματα του Κέντρου.

Αλλωστε, μόνο από το 2010 έως τώρα έχουν αποχωρήσει από το ΚΕΘΕΑ περισσότερα από 100 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή