Οι Αθηναίοι λαμβάνουν τον λόγο

Οι Αθηναίοι λαμβάνουν τον λόγο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μα αυτός είναι ο στόχος μας. Να δώσουμε φωνή, έκφραση στους κατοίκους της πόλης, να δούμε τις διαφορετικές επιθυμίες τους», λέει στην «Κ» η αντιδήμαρχος για το Παιδί στον Δήμο Αθηναίων Μαρία Ηλιοπούλου, όταν της περιγράφω κάποια πιθανά παράδοξα που μπορούν να προκύψουν σε ένα ακροατήριο, όπως αυτό την προσεχή Δευτέρα (από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.) στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών στους Αμπελοκήπους.

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί όσους ζουν ή δραστηριοποιούνται στα Εξάρχεια, τη Νεάπολη, το Κολωνάκι και πέριξ του γηπέδου του Παναθηναϊκού και του Μεγάρου Μουσικής «να έλθετε στην εκδήλωση και να καταθέσετε τις δικές σας ιδέες και προτάσεις για το τι θα θέλατε να συμβεί στο Ανοιχτό Σχολείο της συγκεκριμένης περιοχής».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του οποίου τα σχολεία ανοίγουν κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα για πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιούνται ειδικές εκδηλώσεις σε κάθε ζώνη της Αθήνας, όπου οι πολίτες της περιοχής καλούνται να καταθέσουν τις ιδέες τους (με βάση τις επιθυμίες τους αλλά και τις ανάγκες της γειτονιάς) για το περιεχόμενο των δράσεων. Χθες μία τέτοια εκδήλωση οργανώθηκε σε σχολείο στην Πλάκα, τη Δευτέρα θα είναι στους Αμπελοκήπους. Σύμφωνα με την κ. Ηλιοπούλου στην περυσινή πιλοτική φάση είχαν συμμετάσχει περίπου 1.500 άτομα, ενώ στις δραστηριότητες για τα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες σε δέκα σχολεία μετείχαν 1.800 παιδιά. Επίσης έως τώρα περίπου 130 φορείς, με ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων, έχουν δηλώσει επιθυμία να κάνουν δράσεις μέσα στο σχολείο της γειτονιάς τους. Ο αριθμός των συμμετοχών αναμένεται να αυξηθεί φέτος λόγω της διεύρυνσης του προγράμματος με τη χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Εχουν έλθει, για παράδειγμα, ομάδες και συλλογικότητες που διεκδικούν βήμα διαλόγου στη γειτονιά, αλλά και γυναίκες που πλέκουν και ήθελαν να παρουσιάσουν τα πλεκτά τους. Δεν είναι ωραίο να γνωρίζεις τον γείτονά σου;», ρωτά η κ. Ηλιοπούλου και περιμένει την απάντηση από τους Αθηναίους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT