Μια όαση αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους

Μια όαση αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους

4' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τέρμα ο καφές και η αδράνεια. Η τάση είναι πλέον να γυμνάζονται και οι γονείς την ώρα που το παιδί τους προπονείται κάπου αλλού. Η μία μαμά παρασύρει την άλλη – βλέπουν κόσμο να τρέχει και λένε “εμείς θα καθόμαστε;”. Το ΟΑΚΑ κρύβει τόσες διαφορετικές δραστηριότητες, που αν ψάξεις, σίγουρα θα βρεις εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα για να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου», θα πει η κ. Σάρα Καραλή από το Harry’s Gym. Αναρρίχηση, kick boxing, indoor cycling, yoga… – οι άγνωστοι «θησαυροί» του αθλητισμού στις απέραντες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ είναι πολλοί και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Η 14χρονη Μαρία, όση ώρα ο αδελφός της προπονείται στο μπάσκετ, αντί να ασχολείται με το τάμπλετ περιμένοντας, ξεκίνησε γυμναστήριο. «Αναζητήσαμε ένα χώρο που να πληροί αυστηρά τους όρους υγιεινής, να είναι ασφαλής για το παιδί, αφού θα ήταν μόνη της την ώρα της προπόνησης και να έχει έναν καταρτισμένο γυμναστή διαρκώς πάνω από το κεφάλι της, αφενός για να εκτελεί σωστά τις ασκήσεις, αφετέρου για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Επιλέξαμε το γυμναστήριο του Λεωνίδα Χριστακίδη, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του οποίου, το παιδί έμαθε να αγαπά τη γυμναστική», αναφέρει η μητέρα της.

Η πολύχρονη παραμονή της κ. Ξένιας Ντόβα στην Ινδία την οδήγησε στο να δημιουργήσει ένα χώρο που ξεφεύγει από το συμβατικό, την PRANA YOGA: «Εκτός από aerial yoga, aerial pilates ή aerial dance, που γίνονται με τη χρήση ακροβατικών πανιών, διδάσκονται διαφορετικά είδη γιόγκας, όχι σαν απλή γυμναστική αλλά σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία.

Προσωπικά, ξεχωρίζω τη γιόγκα για εγκύους, επειδή ενθαρρύνω τον φυσικό τοκετό – εξαιρετικά αυξημένο το ποσοστό καισαρικών στη χώρα μας. “Σ’ ευχαριστώ που μου έδειξες πώς να ζήσω τον τοκετό ως την πιο συναρπαστική εμπειρία της ζωής μου”, έγραψε μια νέα μητέρα πρόσφατα. Αυτό ήταν το όνειρό μου: να δημιουργήσω μια μικρή όαση για τον κόσμο, να φεύγει χαρούμενος».

«Στη Χώρα του Ποτέ»

Ολοκληρώνοντας την προπόνησή τους στον εναέριο χορό, η κ. Μαρία Γατή και η κόρη της σκουπίζουν τον ιδρώτα τους. Ξεκίνησαν πέρυσι στο Aerial Ever After της Κατερίνας Σολδάτου. Η εμπειρία τους; Σύμφωνα με τη μητέρα: «Είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Για μία ώρα νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στη Χώρα του Ποτέ! Μακριά και ψηλά από τα προβλήματα κι όταν το κάνεις συνδυαστικά με το παιδί σου, νιώθεις πως γίνεστε ένα. Ενισχύεται ο μεταξύ μας δεσμός, αισθανόμαστε σαν “γήινες νεράιδες”. Οχι ότι δεν θα… τσακωθούμε κιόλας. Μόλις πάω να τη βοηθήσω, “δεν ξέρεις εσύ!”, η μόνιμη επωδός. Στο πρώτο μάθημα, όμως, πήρα τα εύσημα: “Μαμά, ήσουν πέρα των προσδοκιών μου. Κατέβασες τον πήχυ της ηλικίας σου!”, δήλωσε η μικρή».

Κοιλιακοί με… μαξιλαροπόλεμο; Ισχύει στο Replayce, όπου η άσκηση περνάει για όλες τις ηλικίες μέσα από παιγνιώδη μορφή. Με αφετηρία τα 2,5 έτη, τα παιδιά διδάσκονται 12 ολυμπιακά αθλήματα σε θεωρία και πράξη, οικοδομώντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή τους, ενώ οι ενήλικες, προπονούνται ενισχύοντας παράλληλα τα θετικά τους γνωρίσματα. Τι ακριβώς είναι το Replayce; Η εμπνεύστριά του, κ. Ερρικα Πρεζεράκου, πρώην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, με σπουδές σε management και εναλλακτικές μορφές ψυχοθεραπείας, αναφέρει πως πρόκειται για «μια παγκοσμίως καινοτόμο μέθοδο, που προπονεί θετικά τις τέσσερις βάσεις του ανθρώπου: πνεύμα, συναίσθημα, νόηση και σώμα. Μέσα από την αλληλεπίδρασή τους, το σώμα μας κάνει θαύματα! Είναι, δηλαδή, μια εναλλακτική μορφή προπόνησης, στην οποία οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να ενδυναμώνουν τον εαυτό τους μέσα από θετικές σκέψεις και συναισθήματα, να αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους. Σύνθημά μας: είτε χάνω είτε κερδίζω, μέσα μου φωνάζω “αξίζω”».

Το φιλέ της παραλίας

Οι εκπλήξεις του ΟΑΚΑ δεν σταματούν εδώ. Πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να συνεχίσουν το αγαπημένο τους beach volley και μετά τον Σεπτέμβριο. Εδώ και 7 χρόνια, οι φανατικοί του αθλήματος βρίσκουν στέγη στον χώρο της Χριστίνας Νικολοπούλου. Η συνεργάτιδά της, Στέλλα Λαμπέρη, αναφέρει: «16-45 κυρίως το κοινό μας, ερασιτέχνες. Από το φιλέ της παραλίας, έρχονται εδώ – δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Ξέρεις πώς βοηθάει ψυχολογικά να έρχεσαι σε ένα χώρο τον Φεβρουάριο, να μπορείς να βγάλεις τα παπούτσια σου για να χωθείς στην άμμο και να παίξεις βόλεϊ;».

Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Μπορεί για τους διερχομένους από τον χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών η εξωτερική εντύπωση να μην προδιαθέτει ιδιαίτερα θετικά, καθώς εκτός της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής του, υπάρχουν σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Αρκετοί είναι εκείνοι που θα σπεύσουν να καταδικάσουν για μία φορά ακόμη τα «εγκαταλελειμμένα ολυμπιακά ακίνητα». Αφιερώνοντας, ωστόσο, κάποιος λίγο χρόνο στην εξερεύνηση των εγκαταστάσεων, θα εκπλαγεί ευχάριστα από το μεγάλο εύρος των δραστηριοτήτων, οι οποίες προσφέρονται στην τεράστια αυτή έκταση.

Σύμφωνα δε με τον κ. Βασίλειο Βελέντζα, συντονιστή γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού Σταδίου, «η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ προσπαθούν καθημερινά να κρατήσουν ζωντανή την ιστορία και το κύρος του Οργανισμού αλλά και να αυξάνουν τις παροχές του αθλητικού κέντρου τόσο ως προς τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου και τον επαγγελματικό αθλητισμό αλλά και ως προς όλους τους αθλούμενους. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, έχουν δραστηριοποιηθεί πολλοί ιδιώτες που παρέχουν πολυποίκιλες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον τομέα του αθλητισμού. Οι δραστηριότητες αυτές μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλης της οικογένειας, εξοικονομώντας χρόνο μιας και η άθληση των γονιών με τα παιδιά μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα σε διπλανό χώρο. Κολύμβηση, εναέριος χορός, στίβος, beach volley σε εσωτερικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μπάσκετ, τένις, γιόγκα και πάρα πολλά άλλα αθλήματα και δραστηριότητες παρέχονται καθημερινά από τους συνεργάτες μας, για τις οποίες μπορεί να πληροφορηθεί το κοινό από τον κόμβο του ΟΑΚΑ στο Διαδίκτυο www.oaka.com.gr («τι μπορώ να κάνω στο ΟΑΚΑ»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή